Κι όμως. Η απιστία δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί σε μία σχέση

Όχι ότι η απιστία δεν είναι εφιάλτης. Φυσικά και είναι. Μέσα σε μία σχέση όμως, υπάρχουν και καταστάσεις οι οποίες ακόμα κι αν δεν σε «σκοτώνουν» ακαριαία, συμβαίνουν υπόκωφα και σε διαλύουν ψυχολογικά πιο αργά και μεθοδικά. Μόνο που όταν το συνειδητοποιείς έχεις ήδη υποφέρει πολύ.
1. Το να κρύβεις πράγματα από τον φίλο σου και να του λες ψέματα
Ακόμα κι αν το κάνεις για να «προστατέψεις» την σχέση σας, τα ψέματα, όσο μικρά κι αν είναι οδηγούν σε μεγαλύτερα ψέματα (άρα και έννοιες) τα οποία πιθανότατα κάποια στιγμή (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) θα οδηγήσουν σε καυγάδες και έλλειψη εμπιστοσύνης. Το να νιώθεις ότι δεν μπορείς να πεις τα πάντα στο φίλο σου, ίσως δείχνει ότι είσαι με κάποιον ο οποίος δεν σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά άνετα, πράγμα που χρειάζεται σκέψη με τον εαυτό σου.


2. Η έλλειψη τρυφερότητας
Είναι σημαντικό να υπάρχει σωματική επαφή (π.χ. να παίρνετε συχνά αγκαλιά ο ένας με τον άλλον), να βοηθάτε ή να εκφράζετε συχνά τα συναισθήματα σας ο ένας στον άλλον. Όχι γιατί όλα αυτά κάνουν μία σχέση πιο ρομαντική, αλλά γιατί η απουσία τους, συνήθως, δημιουργεί ανασφάλειες και σε αφήνει ανικανοποίητη, τόσο εσένα, όσο κι εκείνον.


3. Το να κρατάτε κακία ο ένας στον άλλον
Λένε πως από την στιγμή που κάποιος από τους δύο πει «συγνώμη» ή πλησιάσει τον άλλον με διάθεση μεταμέλειας, το μεγαλύτερο κομμάτι της «ζημιάς» ή του τσακωμού έχει αποκατασταθεί. Όχι δεν είναι εύκολο, αφού τις περισσότερες φορές ο εγωισμός μπαίνει εμπόδιο, αλλά όταν μάθεις να τον βάζεις στην άκρη χτίζεις μία σχέση πάνω σε πραγματικά γερά θεμέλια.


4. Η έλλειψη επικοινωνίας
Και δεν εννοούμε την επικοινωνία καθεαυτή (π.χ. το να μη σου στέλνει μηνύματα όσο συχνά θα ήθελες), αλλά το μην μπορείτε να μιλήσετε ειλικρινά ο ένας στον άλλον ή να συζητήσετε ουσιαστικά ένα πρόβλημα όταν αυτό εμφανίζεται.


5. Η άρνηση να κάνεις υποχωρήσεις
Έχουμε δώσει αρνητική χροιά στην έννοια των υποχωρήσεων και του συμβιβασμού γιατί πιστεύουμε πως έτσι αφήνουμε τον άλλον να έχει το πάνω χέρι ενώ, στην πραγματικότητα, το να συμβιβαστείς δεν είναι τίποτα άλλο από το να προσαρμόζεσαι με τις καταστάσεις και να τις φέρνεις τόσο στα δικά σου μέτρα, όσο και στου άλλου. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση μέσα σε μία σχέση, αλλά συγχρόνως και το μυστικό για κυλάει όμορφα.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.