Επιτέλους! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το σφράγισμα που διαρκεί για πάντα

Εάν ανήκεις στο ποσοστό των ανθρώπων που κάθε τρεις και λίγο υποφέρουν απ’ τα δόντια τους, τότε θα καταλάβεις τη χαρά μας για την νέα ανακάλυψη των επιστημόνων σχετικά με την οδοντιατρική.
Ειδικά, αν όταν ήσουν μικρό παιδί είχες πολλά σφραγίσματα, τα νέα που σου έχουμε είναι πολύ ευχάριστα.

Επιστήμονες απ’ το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου εφηύραν ένα νέο υλικό για το σφράγισμα των δοντιών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ήδη ως επαναστατικό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Κατά την ομάδα των ερευνητών που έκαναν την ανακάλυψη του νέου υλικού τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

– Το υλικό δεν γεμίζει απλά τις κοιλότητες του δοντιού, αλλά το επισκευάζει! Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρόμπερτ Χιλ, το υλικό, αφού στερεωθεί στην κοιλότητα, οι απαραίτητες δραστικές ουσίες για την επισκευή του δοντιού πιάνουν δουλειά! Αυτές είναι οι ουσίες είναι το φώσφορο, το ασβέστιο και οι ενώσεις φθορίου.

– Σε αντίθεση με άλλα οδοντικά σφραγίσματα, το νέο υλικό δεν αφήνει καθόλου κενό, έτσι είναι αδύνατο για τα βακτήρια να αναπτυχθούν κάτω από το σφράγισμα.

– Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι αυτό το σφράγισμα μπορεί να διαρκέσει για πάντα! Δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις σφράγισμα σε μερικά χρόνια, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά σφραγίσματα, ούτε υπάρχει περίπτωση να σου φύγει.

Τα νέα σφραγίσματα αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.