Είσαι ακατάστατος, κοιμάσαι αργά και βρίζεις πολύ; Τότε είσαι έξυπνος και πετυχημένος!

Σε ενοχλούσε όταν ήσουν παιδί που οι γονείς σου σού έλεγαν να πας νωρίς για ύπνο, να συγυρίσεις το δωμάτιο σου και σε επέπλητταν κάθε φορά που έβριζες; Ίσως να υπήρχε κάποιος λόγος για τη συμπεριφορά σου αυτή.
Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υψηλό ΙQ και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιτυχία στον τομέα σπουδών ή εργασίας τους.

Οι ευφυείς άνθρωποι χρησιμοποιούν βρισιές στο λεξιλόγιο τους.Πάντα ακούς πως οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν περιορισμένο και φτωχό λεξιλόγιο. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα, ανακαλύπτεις ότι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν κακές λέξεις, είναι εκείνοι που περιορίζουν το λεξιλόγιο τους, γιατί πρακτικά χρησιμοποιούν λιγότερες λέξεις από τους άλλους.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μία μελέτη που καταρρίπτει το μύθο για τις βρισιές. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι άνθρωποι που μπορούσαν να θυμηθούν όσες περισσότερες βρισιές γίνεται μέσα σε ένα λεπτό, είχαν επίσης την τάση να παρουσιάζουν υψηλότερο IQ. Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένα πλούσιο λεξιλόγιο με βρισιές είναι ένα σημάδι της ρητορικής ικανότητας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Oι ευφυείς άνθρωποι συνηθίζουν να μένουν ξύπνιοι ως αργά τη νύχτα.Σ’ αρέσει να μένεις ξύπνιος ως αργά το βράδυ; Αποτελεί εξίσου μία ένδειξη ευφυΐας. Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει εδώ και καιρό τους ανθρώπους που κοιμούνται αργά με υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης. Έτσι, αν είσαι από εκείνους που αγαπούν να μένουν ξύπνιοι ως αργά τη νύχτα, τότε μπορείς να χαρείς ελεύθερα, μιας και ανήκεις στην ίδια κατηγορία με τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Κάρολο Δαρβίνο, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Η ακαταστασία και η ευφυΐα πολλές φορές πάνε μαζί.Αν λοιπόν βρίζεις πολύ και μένεις ξύπνιος ως αργά κι επιπλέον είσαι ακατάστατος, έχουμε πολύ καλά νέα για εσένα.

Μία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χάος που επικρατεί στο γραφείο ενός ατόμου πολλές φορές συνδέεται με το επίπεδο νοημοσύνης του. Όταν δεν σπαταλάς πολύ χρόνο καθαρίζοντας και οργανώνοντας τα πάντα γύρω σου, το μυαλό σου είναι προφανώς απασχολημένο με πιο σημαντικά πράγματα.

Μάλιστα αποδείχθηκε πως ένα ακατάστατο περιβάλλον, προδιαθέτει το άτομο για πιο δημιουργική και αποτελεσματική εργασία. Καταληκτικά, οι ψυχολόγοι επισήμαναν πως ένας ακατάστατος χώρος εμπνέει το άτομο να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να παράγει νέες και φρέσκες ιδέες. Αντιθέτως, ένα τακτικό περιβάλλον προωθεί το συμβιβασμό και την αδράνεια.

Την επόμενη φορά που θα σε κρίνουν λοιπόν για αυτές σου τις συνήθειες, μην στεναχωρηθείς – είσαι πολύ πιο έξυπνος και δημιουργικός!
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.