Παράξενες αιτίες απιστίας

Μπαίνουμε σε μια σχέση με τις καλύτερες προθέσεις. Με όλα τα «θα σ’ αγαπώ για πάντα» να κατακλύζουν το μυαλόμας και την καρδιά μας. Με καρδιοχτύπια και όνειρα και ζήλιες και υποσχέσεις και από τις δύο μεριές για μιααγάπη που θα κρατήσει για πάντα και πάντα.
Και μετά από κάποιον καιρό, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, πιάνουμε όχι μόνο το ταίρι μας αλλά και εμάς τους ίδιους να κοιτάμε αλλού. Να ποθούμε άλλους. Να καρδιοχτυπάμε για ένα νέο χαμόγελο, για μια νέα ματιά. Γιατί; Είναι θέμα πόθου και λίμπιντο; Και όμως όχι. Οι αιτίες της απιστίας ξεκινάνε πριν από το σωματικό επίπεδο. Και είναι παράξενες. Για να δούμε τους κυριότερους λόγους σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους ειδικούς των σχέσεων που άντρες και γυναίκες καταφεύγουν στην απιστία .

Θέλω να πω την ιστορία μου

Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί έχει πει τα πάντα ο ένας για την ζωή του άλλου. Και πολλές φορές. Και με πολλές λεπτομέρειες. Ο πρώτος, μα εντελώς πρώτος λόγος που κάποιος θα απιστήσει στο ταίρι του είναι γιατί ένα νέο πρόσωπο θα ακούσει την ίδια χιλιοειπωμένη ιστορία και θα την βρει ενδιαφέρουσα. Θέλουμε να πούμε την ιστορία μας, τι να κάνουμε…

Θέλω να πω ένα ψέμα

Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως, πολλά από αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε για τον εαυτό μας και την προσωπική μας ζωή είναι ψέματα! Τα οποία τα έχουμε καλά ενσωματώσει στην ζωή μας. ένα ταξίδι που δεν κάναμε. Έναν φίλο που δεν είχαμε. Μια περιπέτεια που δεν ζήσαμε. Όλοι έχουμε τέτοια μικρά και αθώα ψέματα στην ζωή μας, οι περισσότεροι αν όχι όλοι. Και θέλουμε κι αυτά να τα πούμε. Ξανά και ξανά. Σε κάποιον που δεν θα τα αμφισβητεί, γιατί δεν θα τα έχει ακούσει πολλές φορές, που δεν θα έχει διαπιστώσει ότι είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να κάνουμε την προσωπική μας ιστορία πιο γοητευτική.

Θέλω να γελάσω

Έννοιες, παιδιά, λογαριασμοί. Στεναχώριες. Δεσμεύσεις. Και ξαφνικά, ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο, με το οποίο δεν μας δένουν τόσα και τόσα, απλά γελάει μαζί μας. Και μας κάνει και πάλι παιδιά. Ε αυτό από μόνο του φτάνει και περισσεύει για να βγούμε από τα όρια της σχέσης.

Θέλω να δω αν πιάνει ακόμα

Ο καθένας μας έχει τον τρόπο του να γοητεύει τους άλλους. Και καθώς τα χρόνια περνούν, ακόμα κι από περιέργεια, θέλουμε να δούμε αν οι τρόποι με τους οποίους οι άλλοι «έπεφταν στην παγίδα μας» λειτουργούν ακόμα. Μπορεί να μην λειτουργούν. Αν όμως πάει καλά, αν κάποιος/κάποια με εκείνο το παλιό βλέμμα, με εκείνο το γελάκι που τρέλαινε κόσμο, με εκείνη την «πόζα» φανεί να γοητεύεται, είναι πολύ δύσκολο να μην τιμήσουμε τον παλιό μας εαυτό και τις… δόξες του.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.