Ζήσε με τα μάτια ανοιχτά!

Ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά γύρω σου, παρατήρησε τους ανθρώπους. Θα προσέξεις σίγουρα, πως υπάρχουν δύο είδη από αυτούς. Ας τους διαχωρίσουμε λοιπόν, με μια πρόχειρη ονομασία, σε«θετικούς» και «αρνητικούς».
Είναι δηλαδή με λίγα λόγια, αυτοί που αντέχουν να πιάσουν τη ζωή από τα κέρατα και να τη ζήσουν - με όποιο κόστος κι αν αυτό συνεπάγεται - και από την άλλη, αυτοί οι... κάπως «απογοητευμένοι».

Είναι αναμενόμενο πως οι πρώτοι θα είναι και οι πιο ευτυχισμένοι, έτσι; Σίγουρα μάλιστα και πιο αξιοζήλευτοι. Οι δεύτεροι ίσως αυτοί που θα προτιμούσες να αποφύγεις ακόμα και σε μια νυχτερινή έξοδο, που από μόνη της φαντάζει σαν κάτι το ευχάριστο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Οι «γενναίοι» της ζωής, αυτοί δηλαδή που την εκμεταλλεύονται στα άκρα και δε δέχονται τα πράγματα όπως τα φέρνει η μοίρα, αλλά όπως αυτοί τα επιθυμούν, θα πουν ναι στις ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Και κατά πάσα πιθανότητα, είναι αυτοί που θα έχουν να σου διηγηθούν ανάρπαστες εμπειρίες και που όλοι γύρω τους θα ακούσουν προσεκτικά. Είναι τα άτομα εκείνα που θα καθίσεις μαζί τους ένα καλοκαιρινό δειλινό και θα συζητήσεις μέχρι την ανατολή.

Δεν θα φοβηθούν να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και δεν θα διστάσουν στην προοπτική της αποτυχίας. Θα είναι χαμογελαστοί και υποστηρικτικοί, δεν θα ζηλέψουν την επιτυχία σου και θα κατανοήσουν την αποτυχία σου χωρίς χαιρεκακία. Θα σου πουν την πιο γλυκιά καλημέρα. Θα είναι ειλικρινείς και ευθείς και θα σου μιλήσουν γι' αυτά που νιώθουν χωρίς ντροπές και πασαλείμματα. Και όλα αυτά γιατί στη ζωή τους δεν χωράει ο αρνητισμός, βγάζουν μια θετική αύρα λες και στο αίμα τους κυλάει καλοσύνη.

Γιατί όμως να επιλέξεις να είσαι ένας τέτοιου είδους άνθρωπος; Σίγουρα είναι πιο εύκολο να διαλέξεις να περπατήσεις τον βατό δρόμο, την «πεπατημένη». Να βολευτείς στην καθημερινότητα σου και να ρουτινιάσεις, Από την άλλη βέβαια, το να είσαι ντόμπρος με τα θέλω σου δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί θάρρος και δύναμη που δύσκολα καταφέρνεις να τα βρεις ψάχνοντας το μέσα σου.

Και κάπου εδώ, ας πούμε, ότι ήρθε η στιγμή να κάνεις μια επιλογή. Να αποφασίσεις, τώρα, σήμερα, τι άνθρωπος θες να είσαι. Πώς θες να θυμάσαι τον εαυτό σου κοιτώντας πίσω, αλλά και πώς θες να σε θυμούνται οι δίπλα σου. Είναι η στιγμή που θα κοιτάξεις στον καθρέφτη και θα ξέρεις πως πια δεν σου λείπει τίποτα!
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.