Αγόρασαν ένα εγκαταλελειμμένο και σχεδόν ανατριχιαστικό σπίτι και δείτε πως το μεταμόρφωσαν.

Πίσω από κάθε σπίτι υπάρχει μια ιστορία. Οι τοίχοι και τα δωμάτια θα είχαν πολλά να διηγηθούν αν είχαν φωνή. Παρότι είναι άψυχα, όλα τα σπίτια κουβαλάνε αναμνήσεις και είναι φορτισμένα από τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν και ονειρεύτηκαν μέσα σε αυτά. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, θέλουν φροντίδα για να μην φτάσουν ποτέ στο σημείο να καταστραφούν. Κάπως έτσι, ένα όμορφο και τρομακτικά εγκαταλελειμμένο σπίτι μεταμορφώθηκε με αγάπη σε έναν υπέροχο ξενώνα από τους δυο περιπετειώδεις τύπους που το ανέλαβαν!
Οι Jim και Jean Leaman αγόρασαν την έπαυλη με το όνομα Queen Anne το 2006.Σίγουρα, τότε, η εικόνα του κτιρίου ήταν αποκαρδιωτική και χρειαζόταν ατέλειωτες ώρες δουλειάς για να γίνει βιώσιμο.

Κι όμως, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, οι νέοι ιδιοκτήτες του, του έδωσαν τη σμερινή του μορφή, το επισκεύασαν άψογα και το διακόσμησαν με επίπλωση στο πνεύμα της δεκαετίας 1870-1980.

Παρότι ο Jim ήταν παλιότερα δάσκαλος, είχε πλέον μια εταιρεία με χρώματα, ενώ η Jean ήταν στέλεχος μια εταιρείας και με πολλή δουλειά, μεράκι και αγάπη κατάφεραν επιτέλους το 2009 να εγκαινιάσουν τον μοναδικό ξενώνα τους, το Lady Linden Bed and Breakfast.

Όλοι οι επισκέπτες δεν έχουν παρά θετικά σχόλια για τον όμορφο ξενώνα και, χαρακτηριστικά, μια γυναίκα αναφέρει στο TripAdvisor, ‘Το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με τον όμορφο εξωτερικό διάκοσμο του Queen Anne είναι η ομορφιά που συναντάει κανείς και στο εσωτερικό του ξενώνα.’

‘Οι οικοδεσπότες είναι φιλικοί και αξιαγάπητοι, πάντα πρόθυμοι να σου μιλήσουν σαν δυο παλιοί καλοί φίλοι’ προσθέτει.

Τον περασμένο Μάιο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι πουλάει την επιχείρηση. Ο Jim είναι πλέον 75 ετών και η Jean 72, οπότε θέλουν να βγούνε στη σύνταξη, να ξεκουραστούν και να ταξιδέψουν νοτιοδυτικά.

Σίγουρα, πρόκειται για τους ανθρώπους που θα χαιρόσασταν να γνωρίζατε, γιατί ξεχειλίζουν από θετικό πνεύμα, ενέργεια και καλοσύνη!

Ιστορία

Το Queen Anne χτίστηκε το 1887 από τον βιομήχανο Samuel Nevin Hench και τον συνεργάτη-ξάδερφό του Walker A. Dromgold. Ο Hench ήταν ιδιοκτήτης μιας βιομηχανίας αγροτικών σκευασμάτων. Το σπίτι του Dromgold ήταν ακριβώς δίπλα και έμοιαζε πολύ με το Queen Anne. Επρόκειτο για τα δυο πρώτα σπίτια που χτίστηκαν στην περιοχή των Λεωφόρων του York.To εγκαταλελειμμένο σπίτι

Με τα χρόνια, το όμορφο σπίτι μετατράπηκε σε ένα τρομακτικό ερείπιο. Χρειαζόταν επισκευές από την κορυφή μέχρι τα θεμέλια. Υπήρχαν τερμίτες που κατέστρεφαν τους τοίχους και τα ξύλα του. Μέχρι που το αγόρασαν οι Leamans και κατάφεραν με την αγάπη και επιμονή τους να του ξαναδώσουν την παλιά του αίγλη και την αρχοντική μορφή του.


Δείτε το πριν και το μετά…


Μετά από χρονοβόρες και πολυέξοδες εργασίες, οι Leamans κατάφεραν, με ιδιαίτερη επιμονή στο να αποδοθεί επακριβώς η ιστορικότητα του κτίσματος, να το ανοίξουν σαν ξενώνα πλέον με το όνομα Lady Linden Bed and Breakfast το 2009. Δύο από τους χώρους του σπιτιού μετατράπηκαν σε σουίτες, το Grecian Room και το Asian Room.Είστε έτοιμοι για μια μικρή ξενάγηση στον παραμυθένιο ξενώνα;Καινούριες καλωδιώσεις, θέρμανση και υδραυλικές εγκαταστάσεις ήταν μερικές από τις εργασίες που έγιναν με πολύ κόπο.


Το ταβάνι ανακαινίστηκε σύμφωνα με το Βικτωριανό στυλ.


Η ταπετσαρία που χρησιμοποιήθηκε σε τοίχους και ταβάνια είναι χειροποίητα αντίγραφα αληθινών Βικτωριανών τοιχογραφιών.


Η άνετη και ζεστή κουζίνα.


Το πρωινό και γενικά τα γεύματα του ξενώνα είναι όλα σπιτικά γεύματα, παρασκευασμένα με οργανικά υλικά και αγάπη.


Οι ιδιοκτήτες κατάφεραν κάτι παραπάνω από το να γίνουν επιχειρηματίες! Επένδυσαν στις ουσιαστικές σχέσεις που άρχισαν να χτίζουν με τους πελάτες τους.


Καλώς ορίσατε στο Grecian Room. Μια απλή και όμορφη σουίτα με δικό της μπάνιο, γραφείο και πουπουλένιο αυτοκρατορικό στρώμα και κρεβάτι.


Το Asian Room αντικατοπτρίζει την αγάπη που έδειχνε η Βικτωριανή περίοδος στην διακόσμηση την εμπνευσμένη από την Ανατολή.Ο τρίτος όροφος του κτιρίου.


Φανταστείτε πόσο όμορφος ξενώνας είναι την περίοδο των Χριστουγέννων!


Οι όμορφες λεπτομέρειες του σπιτιού και η φροντίδα που του χάρισαν οι ιδιοκτήτες του ενέπνευσαν και τους γείτονες να αγαπήσουν εξίσου τα δικά τους σπίτια!


Ελπίζουμε οι παλιοί ιδιοκτήτες του ξενώνα να ζήσουν πολλές περιπέτειες ακόμα και να απολαύσουν το ταξίδι τους! Δυο άνθρωποι που κατάφεραν κάτι τόσο όμορφο, σίγουρα μπορούν να καταφέρουν τα πάντα!

Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.