Οι άνθρωποι που Βρίζουν, γίνονται οι Καλύτεροι Φίλοι.

 Το βρίσιμο μπορεί να είναι αστείο και προσβλητικό, να χρησιμοποιείται ως ασπίδα και ως σπαθί και για πολλούς ανθρώπους είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.
Αναφερόμαστε σε αυτούς που βρίζουν όλη την ώρα, όπως ο Malcolm Tucker στο βίντεο:

Πως ξεκίνησε το βρίσιμο και γιατί το καταδικάζουμε τόσο πολύ; Ο Τίμοθυ Τζέι και η Κρίστιν Γιάνσεβιτς δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην εργασία τους με τίτλο «Η Επιστήμη του βρισίματος».

Βρήκαν ότι οι βρισιές έχουν γίνει ταμπού, ως αποτέλεσμα του δικαστικού συστήματος που το έχει συσχετίσει με περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων. Αν και οι συγγραφείς στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι προωθεί ή παράγει αρνητικές συνέπειες.

Και αποτελεί έκπληξη για μερικούς, ότι οι γυναίκες ήταν οι περισσότερες που κυριάρχησαν στην πιο πρόσφατη μέτρηση της συχνότητας της δημόσιας βωμολοχίας. (Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες, όχι μόνο ότι γίνονται πιο πρωτόγονες).

Οι συγγραφείς εξέτασαν πάνω από 10.000 περιπτώσεις δημόσιας βωμολοχίας, και σε κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά, κανένα γεγονός δεν κλιμακώθηκε σε άμεση βία ή βλάβη προς τρίτο.


Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της βωμολοχίας ήταν θετικό, δεδομένου ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε χιουμοριστικό πλαίσιο για να κάνει τους άλλους να γελάσουν. Και ας το παραδεχτούμε, οι βρισιές μπορούν να γίνουν ξεκαρδιστικές.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπου χρησιμοποιείται βωμολοχία είναι όταν κάποιος βιώνει πόνο. Έρευνα έχει αποδείξει ότι η βωμολοχία μπορεί να μειώσει τον σωματικό πόνο, καθώς έχει μια καθαρτική επίδραση, η οποία μας επιτρέπει να αντιδράσουμε και να μειώσουμε τον πόνο πολύ ευκολότερα.

Ως εκ τούτου, αν το παιδί σας πέσει και γδάρει το γόνατό του, είναι εντάξει για να πει, “γ*****, έγδαρα γόνατο;” Ή βωμολοχία είναι απαγορευτική για ένα παιδί;

Λοιπόν, πολλοί ακράδαντα πιστεύουν ότι η βωμολοχία κοντά σε παιδιά είναι λάθος, διότι διαφθείρει τη συμπεριφορά τους και είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν και να γίνουν κακοποιά στοιχεία. Ωστόσο, κοινωνιολόγοι έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως κάποια λόγια μπορεί να προκαλέσουν αυτό το είδος της βλάβης σε ένα παιδί.


Άλλες θετικές χρήσεις των βρισιών περιλαμβάνουν την αφήγηση, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, διαχείριση του άγχους, και ως ένα πάρα πολύ καλό υποκατάστατο για να ρίξεις γροθιά στο πρόσωπο κάποιου.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι προσβλητικές λέξεις αποτελούν το 0,5% των καθημερινών λέξεων ενός μέσου ομιλητή αγγλικών. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι βρίζουν οι πιο εξωστρεφείς.

Έτσι, γιατί είναι μια καλή ιδέα να έχουμε κάποιον ως φίλο, που βρίζει συνεχώς; Η Λώρεν Μάρτιν από το Elite Daily έφτιαξε μια εντυπωσιακή λίστα, η οποία αποδεικνύει ακριβώς γιατί πρέπει να αναζητήσουμε τέτοιους φίλους:

Στο λένε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές:
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακούσετε κάτι άμεσα και με συναίσθημα, σε αντίθεση με μια χλιαρή συζήτηση, με μισόλογα που μπορεί να κρατήσει αρκετό καιρό. Το καλύτερο είδος των φίλων είναι αυτοί που δεν οπισθοχωρούν, αλλά θα δείχνουν πάντα τον αληθινό εαυτό τους.

Ενθουσιάζονται εύκολα:
Ποιο το νόημα να ενθουσιαστείτε για κάτι, αν δεν μπορείτε να το εκφράσετε επαρκώς; Όσοι εκφράζονται αθυροστομώντας, ενθουσιάζονται άμεσα και το δείχνουν.

Δεν τους νοιάζει η εικόνα τους:
Αν βρίζουν πολύ, νοιάζονται ακόμα λιγότερο. Όσοι βωμολοχούν συνεχώς, δε τους ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα τους. Είναι αυθόρμητοι και ανήσυχα πνεύματα. Δε τους πειράζει να δεχτούν αρνητικά σχόλια, γιατί ξέρουν να αντιμετωπίσουν τη κάθε κατάσταση.


Δε παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά:
Δεν υπάρχει τίποτα που να ρίχνει την ένταση από ένα καλό βρίσιμο. Τα πράγματα φαίνονται λιγότερο σοβαρά όταν προστίθεται έντονο συναίσθημα στο βρίσιμο, για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Θα σας υπερασπίσουν από οποιονδήποτε:
Αν θέλετε κάποιον με το μέρος σας, τότε χρειάζεστε κάποιον που ξέρει να βρίζει. Τι νόημα έχουν οι καλοί φίλοι αν δε ξέρουν να σας υποστηρίξουν; Είναι πάντα έτοιμοι για μια γρήγορη απάντηση και γλώσσα που σπάει κόκκαλα.


Ξέρουν να αφηγηθούν μια καλή ιστορία:
Μια ιστορία ποτέ δεν είναι καλή αν δε περιλαμβάνει βρισιές. Όσοι αφηγούνται καλές ιστορίες είναι φυσικοί βωμολόχοι και καταλαβαίνουν τη δύναμη της βρισιάς για να κάνουν τους άλλους να ζήσουν την ιστορία τους.

Είναι ανοιχτοί:
Έχουν ανοιχτή καρδιά, μυαλό και στόμα και δε φοβούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και ανθρώπους.

Αφήστε μας τα σχόλιά σας αν συμφωνείτε και εσείς ότι όσοι βρίζουν, κάνουν τους καλύτερους φίλους. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.