Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή δύο σημεία.

Αναφερόμενος, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον χαρακτήρισε σαν ένα...
«πανούργο» πολιτικό. «Βρίσκεται στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν νομίζω ότι δεν κατανοεί ότι δεν μπορούν να συμβούν όλα όσα θέλει».

Σύμφωνα με το Βloomberg, η λέξη που χρησιμοποίησε ο Έλληνας υπουργός είναι η βρετανική «wily».

Συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου πάντως, έλεγαν ότι χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «wily» με την έννοια του οξύνοιας και της επιδεξιότητας.

Επιπλέον,ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι σαν μια γαζέλα που πρέπει να αποφύγει δύο ελέφαντες που τσακώνονται, χαρακτηρίζοντας εν προκειμένω σαν ελέφαντες τη Γερμανία και το ΔΝΤ. «Μάλλον θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να… χτυπήσουν τα κεφάλια τους, μήπως τελικώς κατορθώσουν να βρουν μία λύση», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Η Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε σύγχυση, καθώς από τη μία πλευρά επιθυμεί διακαώς το ΔΝΤ να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και από την άλλη δεν δέχεται την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι εξήγησε την παραπάνω άποψη κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο κ. Σόιμπλε θεωρεί ότι το πρόγραμμα θα «δουλέψει», το ΔΝΤ θα ενταχθεί σε αυτό και δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως κάτι πρέπει να δώσεις και νομίζω ότι βαθιά μέσα του το κατανοεί πλήρως αυτό», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.