ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο έλεγχος για το «πόθεν έσχες» έχει πολλά στάδια, δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης και εκτίμησε πως οριστικό τηλεοπτικό τοπίο θα έχουμε το...
αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε πως «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να ονομαστεί σπονδυλωτός, δηλαδή ελεγχόμενος σε κάθε στάδιο, για αυτό έχουμε και 80 αιτήσεις ακύρωσης».

Αφού ανέλυσε τα στάδια ελέγχου για τους οικονομικούς πόρους των αιτηθέντων για τηλεοπτική άδεια, ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι το «πόθεν έσχες» λαμβάνει τελικό έλεγχο από την Επιτροπή του Διαγωνισμού σε συνεργασία με την Grand Thorton, γεγονός το οποίο ήταν πρόταση του Ευ. Βενιζέλου και έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Πρόσθεσε ότι ο τελικός έλεγχος θα γίνει από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αν προκύψει παρατυπία χάνονται και χρήματα και η άδεια.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, ανέφερε πως θεωρεί σκόπιμο «να υπάρξουν συνέργειες για να μην υπάρξουν απολυμένοι εργαζόμενοι, με σωστές συμβάσεις εργασίας όπως προβλέπει ο νέος νόμος, και όχι με μπλοκάκια».

Παράλληλα, άφησε και αιχμές σε βάρος καναλαρχών, λέγοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών τους. «Δεν θα πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν και να απορροφηθούν από τα νέα κανάλια» συμπλήρωσε.

Εκτίμησε ότι οριστικό τοπίο θα έχουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη, όσον αφορά με τις νομικές εκκρεμότητες και την απόφαση του ΣτΕ. Από τη στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας θα υπογράψει τις αποφάσεις για τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες θα έχουμε οριστικό νέο τηλεοπτικό τοπίο, ανέφερε.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύγκρουση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης και που επιχειρείται να παρέμβει κάποιος στη Δικαιοσύνη, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά άνθρωποι με τόση μεγάλη δύναμη επιτίθενται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. «Όμως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζητούμενο και στο τέλος θα κριθεί ο κάθε δικαστής και το κάθε δικαστήριο». «Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα αρεστές», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης, «αλλά είναι εφαρμοστέες και όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με το περιεχόμενό τους, χωρίς ‘’αντάρτικα’’»...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.