Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιοποιήσει περίπου ένα εκατομμύριο έγγραφα που θα αφορούν τρεις κυβερνήσεις αλλά και τις αμερικανικές εκλογές και συγκεκριμένα την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

Με...
αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε υποστηρικτές του στο Βερολίνο -μέσω βιντεοδιάσκεψης- τονίζοντας ότι η διαρροή των εγγράφων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές έχει στόχο να «βλάψει» την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

«Όλα τα έγγραφα που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές θα δημοσιοποιηθούν πριν από την 8η Νοεμβρίου» (ημέρα των αμερικανικών εκλογών), υποσχέθηκε.

Οι προηγούμενες αποκαλύψεις

Να θυμίσουμε πως μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών στα τέλη Ιουλίου, ο WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει περίπου 20.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος, τα οποία αποκάλυπταν την ευνοϊκή στάση των αξιωματούχων του προς το πρόσωπο της Κλίντον.

Ο Ασάνζ υποσχέθηκε ότι τις δέκα επόμενες εβδομάδες θα γίνουν αποκαλύψεις «για τον πόλεμο, τα όπλα, το πετρέλαιο, την Google και τη μαζική παρακολούθηση» χωρίς να δίνει διευκρινήσεις παρά μόνο ότι τα έγγραφα που θα δημοσιοποιηθούν αφορούν τρεις μεγάλους οργανισμούς και τρία διαφορετικά κράτη.

Παράλληλα ο ιδρυτής του WikiLeaks επεσήμανε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και χρηματοδότησης του ιστότοπου, σημειώνοντας ότι σύντομα θα μπορούν να γίνουν εγγραφές μελών.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.