Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα καταλάβει τη Δαμασκό (χάρτης)

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μπορεί να χάνει συνεχώς εδάφη, κυρίως στο Ιράκ, αλλά δεν πτοείται. Σε νέα του ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εισβάλει στη Δαμασκό, στην πρωτεύουσα της Συρίας και θα επιβάλει τον θεοκρατικό νόμο της Σαρία.

Στην ίδια ανακοίνωση το Ισλαμικό Κράτος διακήρυξε ότι θα συνεχίσει να μάχεται τόσο ενάντια στις συριακές δυνάμεις όσο και στις άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.

«Οι μαχητές του Χαλιφάτου προετοιμάζονται να εισέλθουν στην καρδιά του Αλ Σαμ [στη Δαμασκό]», αναφέρεται στην ανακοίνωση των τρομοκρατών.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τη συνοικία Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ στη νότια Δαμασκό.

Η περιοχή αυτή της πρωτεύουσας βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα μέχρι τον Απρίλιο του 2015.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης διείσδυση στις συνοικίες Γιάρμουκ και Τανταμούν.
damascus
damascus Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο η συνοικία του Ισλαμικού Κράτους και με πράσινο η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί τις άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που ελέγχουν περιοχές της Δαμασκού ότι εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης και ότι είναι «αποστάτες».

«Ήρθε η ώρα για τους μαχητές του Χαλιφάτου να πάρουν το Αλ Σαμ [Δαμασκό] από τους απίστους και τους μισθοφόρους τους», αναφέρει η τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Σύρος δημοσιογράφος Μουσταφά Άμπντε μιλώντας στο ARA News είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να προσπαθήσει να ανοίξει νέα μέτωπα στη νότια Συρία για να εξισορροπήσει τις απώλειές του στο βόρειο Ιράκ.

«Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να ανακτήσει την υπόληψή του ως μια ισχυρή οργάνωση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.