Η χήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς γράφει για τις τελευταίες μέρες της ζωής του

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 63 ετών, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί παγκόσμια θλίψη. Ο σπουδαίος ηθοποιός, πέθανε από ασφυξία λόγω απαγχονισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές.
Γράφοντας στο περιοδικό «Neurology», η χήρα του ηθοποιού Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε πως ο σύζυγός της υπέφερε από την νόσο Lewy, που έχει κοινά χαρακτηριστικά τόσο με το Αλτσχάιμερ όσο και με την νόσο του Πάρκινσον. Οι γιατροί ανακάλυψαν το πρόβλημα υγείας του, μόνο αφού είχε πεθάνει.

«Πόσο θα ήθελα να ήξερε με τι πάλευε, πόσο θα ήθελα να ήξερε ότι δεν ήταν μια αδυναμία στην καρδιά του, το πνεύμα του ή το χαρακτήρα του» γράφει η Σνάιντερ. Περιγράφοντας την εξέλιξη της νόσου, λέει πως η διαύγεια του πνεύματός του είχε συνθλιβεί από το φόβο και το άγχος, ενώ ανέφερε ένα «συνεχές» τρέμουλο στο αριστερό του χέρι.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε επίσης ένα «ασταθές βάδισμα», «τρομερή αϋπνία», «απώλεια βασικής σκέψης» και μνήμης.

Η ασθένεια μάλιστα είχε αρχίσει να επηρεάζει την δουλειά του.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Μια νύχτα στο Μουσείο 3» η Σνάιντερ λέει: «Ο Ρόμπιν δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε μία γραμμή από τα λόγια του, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα θεατρικό στο Μπρόντγουεϊ, δίνοντας μάλιστα ακόμη και δύο παραστάσεις την ημέρα χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος».

Πρόσθεσε επίσης, πως «αυτή η απώλεια μνήμης και η αδυναμία να ελέγξει το άγχος του ήταν καταστροφικές γι’ αυτόν».

Όταν όμως τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο εμφανή, η Σνάιντερ δήλωσε πως οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από Πάρκινσον. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε αποκρύψει κάποια συμπτώματα ακόμη και από την σύζυγό του, όπως το γεγονός πως είχε παραισθήσεις.

«Ο Robin έχανε το μυαλό του και το ήξερε. Φαντάζεστε τον πόνο που ένιωθε όταν τον εαυτό του να παραπαίει; Και όχι από κάτι που θα ήξερε ποτέ το όνομά του ή θα καταλάβαινε; Ούτε αυτός, ούτε κανένας δεν μπορούσε να το σταματήσει. Καμία ευφυΐα ή αγάπη δεν μπορούσε να τον βοηθήσει» έγραψε η ίδια.

Στο άρθρο της που ονομάζεται «Η τρομοκρατία στον εγκέφαλο του συζύγου μου», η Σνάιντερ ανακαλεί επίσης τα τελευταία λόγια που είπαν ο ένας στον άλλον:

«Όταν ετοιμαστήκαμε να πάμε για ύπνο, ο σύζυγός μου, μου είπε: "καληνύχτα αγάπη μου" και περίμενε την δική μου απάντηση "καληνύχτα αγάπη μου". Τα λόγια του ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου».

Η Σνάιντερ ελπίζει πως θα αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την νόσο Lewy.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.