Φωτογράφος δημιουργεί αριστουργηματικά πορτρέτα με σκύλους που απολαμβάνουν το φθινόπωρο

Η Anne Geier, μια φωτογράφος από την Αυστρία έχει το όμορφο χάρισμα να απαθανατίζει εκπληκτικά πορτρέτα σκύλων. Κάποια από την καλύτερη δουλειά της έχει δημιουργηθεί το φθινόπωρο, χάρις στα χρυσά χρώματα και τον ομιχλώδη καιρό που προσφέρουν πολλά στην μαγική ατμόσφαιρα. Αυτό κάνει τα πορτρέτα ακόμη πιο ξεχωριστά.
Η Anne Geier συμφώνησε να μιλήσει για το πάθος της στην φωτογραφία σκύλων και ανέφερε μερικά κόλπα φωτογραφίας. «Η φωτογραφία ήταν σχετικά από νωρίς και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Αλλά το πραγματικό πάθος αναπτύχθηκε πριν από 7 περίπου χρόνια. Ο πρώτος μου σκύλος Cindy ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στη φωτογραφία, και ιδιαίτερα στην φωτογραφία σκύλων. Κυνηγούσα ένα συγκεκριμένο στόχο: ήθελα να δημιουργήσω της στιγμές της Cindy για την αιωνιότητα. Φέτος τον Αύγουστο την έχασα. Η απώλειά της μου άφησε ένα μεγάλο κενό μέσα μου. Μου λείπει κάθε μέρα και τώρα εκτιμώ περισσότερο από ποτέ το ότι έκανα πολλές διαφορετικές εικόνες της.» λέει η Anne.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τη συνέντευξή της μαζί με τις εικόνες που ακολουθούν.
 

Η φωτογράφιση ζώων μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά για την Anne δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Φυσικά, υπάρχουν και προκλήσεις. «Νομίζω πως το πιο δύσκολο κομμάτι στην φωτογράφιση σκύλων είναι να απαθανατίσει κανείς τον πραγματικό τους χαρακτήρα και την ψυχή τους για να δημιουργηθεί μια ζωντανή φωτογραφία. Ως εκ τούτου είναι πραγματικά σημαντικό να έρθεις σε επαφή με τον σκύλο για να δημιουργήσεις την τέλεια φωτογραφία του.» λέει η φωτογράφος.


«Κάθε σκύλος έχει τα δικά του αισθήματα και εκφράσεις. Μερικά από αυτά είναι αστεία ενώ άλλα πολύ συγκεντρωμένα.»


«Μια από τις απόλυτα αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι αυτή με την Cindy (επάνω φωτογραφία). Μου αρέσει τόσο πολύ επειδή σκέφτομαι πως είναι η πιο έμψυχη φωτογραφία που έχω βγάλει ποτέ. Δείχνει τον χαρακτήρα της Cindy με κάθε τρόπο: την καλή της φύση, την ηρεμία της, την ομορφιά της, την πίστη και την ισορροπία της.»


Η έμπνευση είναι πολύ σημαντική για κάθε φωτογράφο, οπότε η Anne ανέφερε τι την εμπνέει καθημερινά: «Τις περισσότερες φορές λαμβάνω έμπνευση από το ίδιο το σκυλί κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Κάθε σκύλος έχει διαφορετική προσωπικότητα.»


«Μερικές φορές εμπνέομαι και από τα διαφορετικά τοπία. Συχνά καθώς κάνω βόλτα με τον σκύλο μου, τον Finn βλέπω ένα μέρος που μου αρέσει και την ίδια στιγμή δημιουργώ μια εικόνα στο μυαλό μου. Τότε ξέρω που θέλω να καθίσει ο σκύλος, με τι καιρό θα προτιμούσα να φωτογραφίσω για να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα που θέλω και τα λοιπά. Έπειτα, προσπαθώ να δημιουργήσω την φωτογραφία που έχω φανταστεί.»Anne Geier

«Πιστεύω πως ο βασικός λόγος που οι φωτογραφίες μου είναι τόσο χρωματιστές είναι γιατί πάντα προσέχω τις καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια ηλιόλουστων ημερών βγάζω φωτογραφίες μόνο νωρίς τις πρωινές ώρες ή το απόγευμα. Μόνο εκείνη την ώρα το φως είναι αρκετά ευγενικό για να δημιουργηθούν τόσο έντονα χρώματα. Μου αρέσει να φωτογραφίζω τις συννεφιασμένες ημέρες χωρίς ήλιο και να χρησιμοποιώ οπίσθιο φωτισμό.»


«Έχω μια φωτογραφική μηχανή Nikon d750 και οι αγαπημένοι μου φακοί είναι οι Nikkor 70-200 2.8. είναι γρήγοροι, απότομοι και ευέλικτοι. Όταν όμως βγάζω φωτογραφίες με τα δικά μου σκυλιά συχνά προτιμώ μια σταθερή εστιακή απόσταση. Για την επεξεργασία χρησιμοποιώ το Photoshop CC»προσθέτει.


Η Anne δίνει μερικές συμβουλές για τους αρχάριους που ασχολούνται με τη φωτογράφιση σκύλων ώστε να βγάλουν την τέλεια λήψη. «Αρχικά, θα πρέπει να φωτογραφίσετε από το επίπεδο του ματιού, αυτό βοηθά τα σκυλιά να φαίνονται πιο φυσικά και δίνει διαφορετική οπτική από αυτό που βλέπουμε συνήθως.»


«Επίσης θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή τους: τα σκυλιά αποσπούνται εύκολα, αλλά τα παιχνιδιάρικα τετράποδα αποτελούν καλό θέμα για φωτογραφίες δράσεις. Για στατικές φωτογραφίες χρησιμοποιήστε παιχνίδια, λιχουδιές ή αστείους ήχους ώστε να κρατήσετε την προσοχή τους.»


«Σιγουρευτείτε πως θα απαθανατίσετε το φως στα μάτια τους: σιγουρεύοντας πως αντανακλάται το φως στα μάτια τους, θα βοηθήσει στην ανάδειξη της έκφρασής τους. Επιπλέον χρησιμοποιήστε μεγάλο άνοιγμα για να κάνετε το πίσω μέρος θολό και να εστιάσετε καλύτερα στον σκύλο.»


«Και το πιο σημαντικό… διασκεδάστε!»


Anne Geier

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.