Πρόσεξε τους ανθρώπους γύρω σου, η επιστήμη λέει πως απορροφάς την ενέργεια τους.

Η ενέργεια είναι παντού, και τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά.
Έχετε παρατηρήσει ότι η παρέα σας έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα της ενέργειάς σας; Για παράδειγμα, ένας από τους λόγους που σας αρέσει η παρέα με τους καλύτερους φίλους σας ή τους αγαπημένους σας συγγενείς είναι πιθανώς επειδή έχουν ευεργετική επίδραση στη διάθεση σας. Από την άλλη, όλοι γνωρίζουμε μερικούς ανθρώπους τους οποίους θα περιγράφαμε ως “τοξικούς”. Αυτά είναι άτομα που φαίνεται να αφήνουν στους γύρω τους ένα αίσθημα αρνητισμού ή ακόμα και κατάθλιψη μετά από ένα σύντομο μόλις χρονικό διάστημα από την παρουσία τους.

Το σύμπαν αποτελείται από άτομα, τα οποία είναι μέρη της ενέργειας. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το είδος της ενέργειας που μεταδίδουμε και συναντάμε, διαμορφώνει τη ζωή μας σε πολλαπλά επίπεδα. Αναμφισβήτητα έχουμε την ευθύνη να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την ανθρώπινη μεταφορά ενέργειας, και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για το γενικότερο καλό.

Η επιστήμη έχει πλέον αποδείξει ότι οι αρνητικοί άνθρωποι επηρεάζουν την ενέργειά μας

Αν και τα αποτελέσματα της ενέργειας άλλων ανθρώπων μπορεί να φαίνονται σαν ένα θέμα κοινής λογικής, η επιστήμη έχει αφιερώσει πολύ χρόνο για να ερευνήσει το φαινόμενο αυτό. Ωστόσο, η μελέτη που δείχνει από πού προέρχεται η ενέργεια και τι επιπτώσεις έχει στα έμβια όντα (γνωστή ως “βιοενεργητική”) αναπτύσσεται συνεχώς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bielefeld στη Γερμανία έχουν δείξει ότι τα φυτά έχουν την ικανότητα όχι μόνο να δημιουργήσουν γλυκόζη χρησιμοποιώντας ενέργεια από τον ήλιο μέσω της φωτοσύνθεσης, αλλά μπορούν, επίσης, να απορροφούν ενέργεια από τα άλλα φυτά που αναπτύσσονται γύρω τους. Η ανακάλυψη αυτή είναι σημαντική, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το πώς τα φυτά μπορούν να πάρουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσω πολλαπλών μηχανισμών. Επιπλέον, η έρευνα μας βοηθάει, επίσης, να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να θεραπευθούν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, χρησιμοποιώντας απλά τα φυσικά επίπεδα ενέργειάς τους.


Από τα φυτά στους ανθρώπους

Η Γερμανίδα γιατρός Olivia Bader-Lee σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα αυτών των ευρημάτων και το πώς συνδέονται με τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. “Το ανθρώπινο σώμα είναι παρόμοιο με ένα φυτό, και απορροφάει την ενέργεια που απαιτείται για να τροφοδοτήσει τη συναισθηματική σας κατάσταση”, σημειώνει. Πιστεύει, επίσης, ότι έχουμε αποξενωθεί από τη φύση κι έτσι ήταν επόμενο να παραβλέψουμε το ρόλο της βιοενέργειας στην καθημερινότητά μας.

Αν έχετε πάει ποτέ μια βόλτα για να σας φτιάξει το κέφι, θα ξέρετε ήδη ότι το να είμαστε σε ένα φυσικό περιβάλλον μπορεί να έχει μια κατευναστική, θεραπευτική επίδραση στη διάθεσή μας. Η Bader-Lee εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στη μεταφορά της ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων. “Αυτός είναι και ο λόγος που η επαφή με τη φύση είναι συχνά εμψυχωτική και αναζωογονητική για τόσους πολλούς ανθρώπους,” λέει.

Η φύση του κάρμα

Αυτό το είδος της έρευνας έχει μόλις αρχίσει, αλλά είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Εκείνοι που ασχολούνται με θεραπείες και φάρμακα βασισμένα στην ενέργεια, όπως το Ρέικι, έχουν επιβεβαιώσει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης ενέργειας. Είναι πιθανό ότι μια μέρα, θα μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερα και να μετρήσουμε τους μηχανισμούς με τους οποίους μπορούν να συμβούν αυτές οι μεταφορές ενέργειας.

Η βιοενεργητική μπορεί να ενθουσιάσει όσους πιστεύουν στο νόμο του κάρμα. Ουσιαστικά, όσοι πιστεύουν στο κάρμα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν φυσικές συνέπειες για τις σκέψεις και τις δράσεις μας, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Η βιοενεργητική μπορεί ακόμα να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη φύση του κάρμα, και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της αποστολής θετικής ή αρνητικής ενέργειας στο σύμπαν. Τα θέματα αυτά μπορούν τελικά να μας οδηγήσουν πιο κοντά στην κατανόηση του πώς εμείς, ως άνθρωποι, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση σε έναν άλλον άνθρωπο, στη φύση και σε ολόκληρο το σύμπαν
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.