Οι προδικαστικές προσφυγές όσων συμμετείχαν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες απορρίφθηκαν και τώρα αναμένεται ο προδικαστικός έλεγχος για τους τρεις: Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ), Βαγγέλη Μαρινάκη (Αλτερ Εγκο) και Θοδωρή Κυριακού (ΑΝΤ1). Το ίδιο θα γίνει και για τον Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media) αλλά...
αργότερα καθώς αναμένεται να εξεταστούν πρώτα οι ενστάσεις εναντίον του.

Στα ταμεία του Δημοσίου πάντως έχουν ήδη μπει σχεδόν 90 εκατ. ευρώ, 87 εκατ. ευρώ από τη συνολική πρώτη δόση που κατέθεσαν και οι τέσσερις υπερθεματιστές και άλλα 3.000.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής Καλογρίτσα που κατέπεσε.

Οπως όλα δείχνουν, ουσιαστικά παίζονται... καθυστερήσεις καθώς μετά τον προδικαστικό έλεγχο για τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές αναμένεται να εκδοθούν και οι υπουργικές αποφάσεις για τη χορήγηση των ισάριθμων αδειών.

Κάτι που θα οδηγήσει εντός 90 ημερών και στη διακοπή μετάδοσης σήματος από την Digea όσων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας δεν διαθέτουν άδεια.

Το σίριαλ με τις άδειες βέβαια θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Αναμένεται η συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις αδειοδοτήσεις (4339/2015) που ξεκίνησε αλλά διακόπηκε πριν συμπληρωθεί μία ώρα, η εκδίκαση αλληλομηνύσεων μεταξύ Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA) που έχει βρεθεί χωρίς άδεια και Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε με άδεια ως πρώτος επιλαχών (είχε προσφέρει 61,5 εκατ. ευρώ) μετά τον αποκλεισμό του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα ο οποίος δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του τιμήματος που είχε προσφέρει.

Η... περιπέτεια θα συνεχιστεί και εκτός συνόρων καθώς καναλάρχες έχουν προσφύγει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πάει λέγοντας.

Ηδη πάντως τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό σκηνικό δίνουν και παίρνουν. Αλλοι έχουν ξεκινήσει το χτίσιμο των καναλιών τους, άλλοι επιδιώκουν συνεργασίες και συμπράξεις, κάποιοι έχουν καταλήξει σε συμφωνίες, αλλά όλα θα εξαρτηθούν, όπως φαίνεται, από τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελίες μηχανημάτων που αφορούν κυρίως, όπως λέγεται, συστήματα υψηλής ευκρίνειας. Τα σχέδια που επεξεργάζονται τα στελέχη του έχουν ορίζοντα την αρχή της νέας χρονιάς και ήδη γίνονται επαφές με γνωστούς δημοσιογράφους για να αναλάβουν θέσεις στο υπό δημιουργία κανάλι εθνικής εμβέλειας.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.