Τα ζώδια έχουν νεύρα! Πώς και γιατί θυμώνουν και πώς αντιδρούν;


ΚΡΙΟΣ
Μπορεί να εκνευριστούν για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, όμως οι πιο «αγαπημένοι τους» λόγοι είναι η βραδύτητα (των άλλων) ή μια επερχόμενη ήττα σε κάποιο από τα πολυπληθή πεδία μάχης που στήνουν ολημερίς κι ολονυχτίς.
Εκτός από τον εγωισμό τους που είναι η πηγή των πάντων, η ανυπομονησία είναι ίδιον του χαρακτήρα τους.Πάντως, η αντιμετώπιση ενός θυμωμένου Κριού είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Θα περιμένετε να περάσει ο θυμός του -εξ άλλου δεν θα αργήσει-αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να τα προλάβετε όλα, αν τον πιάσετε στο φιλότιμο.


ΤΑΥΡΟΣ

Ο εκνευρισμός των Ταύρων είναι ελεγχόμενος μέχρι να φτάσουν στο αμήν. Εάν όμως φτάσουν εκεί, τότε αλλάξτε χώρα. Το αίτιο συνήθως έχει σχέση με κάποιο οικονομικό θέμα ή την απόπειρα να τους πάρεις κάτι που θεωρούν πως τους ανήκει δικαιωματικά. Το αρνητικό βέβαια αυτής της συσσώρευσης των εντάσεων είναι ότι οι Ταύροι εκρήγνυνται και δε σβήνουν εύκολα ή γρήγορα, διακινδυνεύοντας να καταστρέψουν ότι έχουν χτίσει για μια σειρά ετών, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν έχει νόημα μια απ' ευθείας αντιπαράθεση με έναν αφρισμένο Ταύρο ή -ακόμα χειρότερα- η αντιμετώπιση του θέματος με «εξυπνάδες», που τον φουντώνουν ακόμη περισσότερο.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι γενικά νευρικοί αλλά περισσότερο με την έννοια της ανησυχίας. Εκνευρίζονται με τους νωθρούς ή αργόστροφους ανθρώπους, όπως επίσης και με κάθε τι που τους στερεί την ελευθερία, έχουν όμως τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο με μια ομοβροντία επιχειρημάτων ή απλά να τον αρχίσουν στα… γαλλικά. Εκτός από το λόγο, όμως μπορούν απλά να εγκαταλείψουν το πεδίο μάχης. Η εξυπνάδα των Διδύμων τους επιτρέπει να διαστρέφουν κάθε λογική, καθιστώντας αδύνατη την όποια ανταλλαγή επιχειρημάτων.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εξ ορισμού συναισθηματικοί και εσωστρεφείς, μην αποτολμώντας να βγάλουν τα νεύρα τους προς τα έξω σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζουν καλά, σε πρώτη φάση συνήθως, αμύνονται σφόδρα, λέγοντας με την πρώτη ευκαιρία τον καημό τους σε κάθε ευαίσθητη ψυχή που καταλαβαίνει τον πόνο τους. Το κλάμα είναι η πρώτη και κύρια βαλβίδα διαφυγής αλλά όχι η μόνη. Αφού «μαζεύουν», είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν με τρόπο μάλλον υπερβολικό κατά δικαίων και αδίκων.Μια αγκαλιά είναι το καλύτερο βάλσαμο για τους Καρκίνους αλλά στον σωστό χρόνο.


ΛΕΩΝ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντίδρασης ενός θυμωμένου Λέοντα είναι ο σνομπισμός. Απαξιώντας το να πέσει χαμηλά, αποχωρεί ενδόξως στον θρόνο του, αφήνοντας πίσω του υποτιμητικά σχόλια, που κι αυτά είναι ζήτημα, αν θα τα καταλάβουν οι αδαείς. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε «θέματα τιμής», όπου ναι μεν ο Λέων δεν λερώνει τα χέρια του αλλά βάζει άλλους να το πράξουν.
Οι Λέοντες θυμώνουν, όταν προσβάλλονται αλλά το τι ακριβώς συνιστά την «προσβολή» είναι συζητήσιμο και σχετικό. Πολλές φορές θεωρούν πως κάτι που έγινε ή ειπώθηκε αφορά το πρόσωπο τους. Το να πειστούν ότι έχουν άδικο -αν έχουν- είναι μάταιο. Αντίθετα, η αναγνώριση της αξίας τους, συνοδευόμενη από μια συγγνώμη είναι το τέλειο καταπραϋντικό. Ο θυμός θα μετατραπεί αμέσως σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι θυμωμένοι Παρθένοι προτιμούν να τρώνε τα νύχια τους ή να απευθύνονται στους εκάστοτε αρμόδιους παρά να χαλάνε την ροή της καθημερινότητας τους με άσκοπες κατ' αυτούς εντάσεις. Γι αυτό και θυμώνουν πρωτίστως με όποιους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η διασάλευση της τάξης, η βρωμιά αλλά και η βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα μπορεί να είναι επίσης μερικές από τις βασικές αιτίες του θυμού τους.
Αντίθετα, απέναντι σε πρόσωπα, οι συνήθως εγκεφαλικοί Παρθένοι δεν θα «ξεφύγουν» πριν εξαντλήσουν όλα τα επιχειρήματα τους, συχνά μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικό στυλ. Κι ενώ πιθανότατα εκείνοι θα ηρεμήσουν ικανοποιημένοι από το σφυροκόπημα των επιχειρημάτων τους και τον θρίαμβο της λογικής τους, τα νεύρα του εχθρού θα «κτυπήσουν κόκκινο», από την εξονυχιστική κριτική. Κινηθείτε σε συναισθηματικούς τόνους, θα τον αιφνιδιάσετε, στερώντας του παράλληλα κάθε λογική εκνευρισμού.


ΖΥΓΟΣ

Κανονικά οι Ζυγοί δεν εκφράζουν εύκολα τον θυμό τους, αφού τις περισσότερες φορές τον διαπραγματεύονται, αναζητώντας το δίκιο τους στην συμφωνία-συνδρομή γνωστών και φίλων.
Επίσης, διστάζουν να θυμώσουν δημόσια γιατί διακινδυνεύουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, που την έχουν κορώνα στο κεφάλι τους. Αυτός εξάλλου είναι και ένας από τους λόγους που ακόμη κι αν μέσα σε μια στενή σχέση οι Ζυγοί νευριάσουν και συμπεριφερθούν βίαια, σχεδόν κανείς δεν θα βρεθεί να πει κακή κουβέντα γι' αυτούς. Υπάρχουν όμως και οι Ζυγοί που δανείζονται στοιχεία από το πολικό τους ζώδιο τον Κριό και σε μια τέτοια περίπτωση έχουν μια ανάλογη συμπεριφορά. Το θετικό πάντως είναι ότι είναι ανοικτοί στη συζήτηση.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ορισμός του «βουβού» θυμού, αν και μια προσεκτική εξέταση του γυαλισμένου ματιού θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά. Το θέμα για τους Σκορπιούς είναι ο έλεγχος, η κυριότητα και η πίστη, ιδιαίτερα αν πρόκειται για προσωπική ή φιλική σχέση. Συνήθως έχουν μια ψυχρότητα ενώ, αν τους ρωτήσεις «τι τρέχει;», θα σου απαντήσουν «τίποτα, κάτι δικά μου». Γιατί την ίδια στιγμή που θυμώνει ένας Σκορπιός, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκρηξη του ηφαιστείου. Δεν έχουν βέβαια όλοι οι Σκορπιοί την ίδια υπομονή (και επιμονή), ούτε εκδικούνται. Μερικοί έχουν βίαια ξεσπάσματα αλλά πρωτίστως απέναντι στον εαυτό τους. Το καλύτερο τους πάντως είναι η ειρωνεία. Με αυτήν «στέλνουν αδιάβαστο» όποιον ή όποια μπήκε εμπόδιο στο δρόμο τους.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Απεχθάνονται την βλακεία και δεν διστάζουν να προσβάλλουν τον εχθρό στο αδύνατο σημείο του. Οι Τοξότες θυμώνουν συνήθως, όταν χάνουν στο τζόγο, με οτιδήποτε τους χαλάει τη βολή ή με άτομα που θεωρούν πως πάνε να τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα. Μπορεί ακόμη να θυμώσουν, όταν θεωρήσουν πως περιορίζονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματά τους. Η δημοσιοποίηση του θέματος είναι συχνά η πρώτη τους κίνηση και σε καμία περίπτωση δεν διστάζουν να ενεργοποιήσουν νομικές διαδικασίες.Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο παιδί που πάντα κρύβεται μέσα σε έναν Τοξότη. Εκεί θα τα ξεχάσει όλα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολλές φορές τους θυμώνει η απειθαρχία, η ανευθυνότητα, η καταστρατήγηση των κανόνων και η παράκαμψη της ιεραρχίας, ιδιαίτερα αν είναι οι ίδιοι που θίγονται από αυτήν. Αν μείνουν στα πλαίσια μιας comme il faut συμπεριφοράς, θα παραπέμψουν το θέμα στα... αρμόδια όργανα, εισηγούμενοι την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που θυμώνουν ανοικτά, όταν αμφισβητείται η αυθεντία ή οι ικανότητες τους, αφού αυτό είναι το σημείο που τους «πονάει» περισσότερο.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ενώ γενικά κατατάσσονται στους «κουλ» τύπους, με την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις τους να ξεπερνούν συχνά κάθε όριο αναισθησίας, μπορεί να θυμώσουν -και μάλιστα πολύ- για κάποιον λόγο που δεν ανήκει στην σφαίρα του συνηθισμένου ή σχεδόν κανείς δεν κατανοεί ως προτεραιότητα. Τα θέματα της ελευθερίας και των δικαιωμάτων -όχι απαραίτητα για τους ίδιους- όπως και η προσβολή των φίλων ή της ιδεολογίας τους, είναι σίγουρα στην κορυφή της λίστας αλλά μια καλή αφορμή μπορεί να είναι και το ότι απλά κάποιος ήταν πολύ... προβλέψιμος! Και σε μια τέτοια περίπτωση, λειτουργούν μάλλον παρανοϊκά, και δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά.


ΙΧΘΥΕΣ

Τους κυνηγάει ο μύθος ότι οι Ιχθύες δεν θυμώνουν. Ασφαλώς και θυμώνουν, μόνο που συνήθως είτε εξαφανίζονται, είτε συμπεριφέρονται σαν τα «σιγανά ποτάμια». Διαθέτοντας ένα πανίσχυρο ένστικτο επιβίωσης, δεν πρόκειται να κοντράρουν στα ίσια αλλά θα περικυκλώσουν το θύμα τους με ένα δίκτυο υποστηρικτών. Γι αυτό, καλό είναι να μην τους εκνευρίζετε... Αντίθετα, αν κάτι στραβώσει στη μεταξύ σας σχέση, ποντάρετε στο συναίσθημα τους και δεν θα χάσετε.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.