Γιορτάζει τα 45 του χρόνια το Imagine

Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 1971 αποτελεί μέχρι σήμερα το απόλυτο αριστούργημα του Τζον Λένον.Τα σαράντα πέντε χρόνια του "γιορτάζει" το "Imagine", το πλέον διάσημο, αντιπολεμικό τραγούδι που έγραψε ο Τζον Λένον.
Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 1971 αποτελεί μέχρι σήμερα το απόλυτο αριστούργημα του Τζον Λένον.

Ο ίδιος ο Λένον αστειευόμενος είχε πει ότι δεν είχε σκοπό να γράψει ένα αντιπολεμικό τραγούδι, αλλά είχε εμπνευσθεί από το "Μανιφέστο" του Καρλ Μαρξ, πιστεύοντας ότι σύντομα το τραγούδι αυτό θα περνούσε από την "πλήξη" στην απόλυτη δυσπιστία.

Όμως οι απλοί στίχοι σε συνδυασμό με την «μαγευτική» μουσική του Imagine άγγιξαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ενώ ακόμα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ έφτασε να πει ότι "το τραγούδι αυτό απολαμβάνει τον ίδιο σεβασμό με τους εθνικούς ύμνους".

Η ιδέα του πασίγνωστου τραγουδιού δεν ήταν του ίδιου του Τζον Λένον, αλλά την δανείστηκε από ένα ποίημα της συντρόφου του Γιόκο Όνο, που συμπεριλαμβανόταν στην ποιητική της συλλογή με τίτλο "Γκρέιπφρουτ".

Το Imagine παρέμεινε για μήνες Νο1 στη λίστες επιτυχιών, εκφράζοντας την λύπη του κόσμου για τα όσα δεινά επέφερε ο πόλεμος στο Βιετνάμ που τερματίσθηκε το 1975.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.