">

4 ελληνικά στα 100 πιο όμορφα άγνωστα μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς

Το Business Insider έχει δημιουργήσει μια λίστα με τα 100 αξιοθέαταπου πρέπει να δει κάποιος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία του Tripadvisor.
Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε ούτε το Παρίσι, ούτε τη Νέα Υόρκη, ούτε τη Βιέννη. Γιατί διαφορά αυτής της λίστας είναι ότι συμπεριλαμβάνει γωνιές του κόσμου που παρά την ομορφιά τους, παραμένουν σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για προορισμούς που δεν είναι πολυσύχναστοι, αν και διαθέτουν αξιόλογους και καλά κρυμμένους θησαυρούς και μαγευτικά τοπία.

Η Ελλάδα με τις αμέτρητες ομορφιές της δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα και καταλαμβάνοντας μάλιστα συνολικά 4 θέσεις στις 100 και μία στην πρώτη δεκάδα.

Η «άγνωστη» Ελλάδα 

Στο Νο 72 βρίσκεται το Πυργί της Χίου, με τα περίτεχνα σχέδια στα σπίτια του και την πανέμορφη εκκλησία του.


Shutterstock

Η Χίος είναι διάσημη για την καλλιέργεια και την παραγωγή της μαστίχας, στην εύφορη περιοχή των Μαστιχοχωρίων και έχει πολλαπλές χρήσεις, από φαρμακευτικές μέχρι μαγειρικές, ενώ πολλοί την περιγράφουν ως «ένα δάκρυ που ευχαριστεί, αρωματίζει, ανακουφίζει και γιατρεύει».

Και φυσικά το Πυργί, το διάσημο μαστιχοχώρι που ξεχωρίζει για τα γεωμετρικά σχέδια, τα «ξυστά» που στολίζουν τις προσόψεις των σπιτιών και δεν υπάρχουν πουθενά παρόμοιά τους στον κόσμο.


Πυργί – Χίος

Στο Νο 69, βρίσκεται η Γκιόλα, η φυσική πισίνα με τα ημιδιαφανα νερά μέσα στον βράχο στην περιοχή Αστρίς της Θάσου.Shutterstock

Αυτή η πισίνα με τα καταπράσινα νερά, η οποία είναι σχηματισμένη ανάμεσα σε βράχια 8 μέτρων, έχει βάθος 3 μέτρα και ο βυθός της είναι από πέτρα.

Πολλοί τουρίστες έχουν περιγράψει την Γκιόλα ως ένα σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Από κοντά μοιάζει με καταπράσινη πισίνα που τη χωρίζουν από τη θάλασσα μερικά εκατοστά βράχου.


Γκιόλα – Θάσος

Στο Νο 16, φιγουράρουν οι Παξοί με τα κρυστάλλινα νερά τους.


Shutterstock

Ενα κουκλίστικο, μινιόν νησάκι κάτω από την Κέρκυρα που ενδείκνυται για μεγάλες βουτιές στα δροσερά και πεντακάθαρα νερά του.

Κρυστάλλινα νερά, ονειρώδεις παραλίες και επτανησιακές γωνιές. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;


Παξοί

Στο Νο 5, μια ανάσα πριν την κορυφή βρισκεται η Μάνη, η λοφώδης περιοχή της Πελοποννήσου που είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της.


Shutterstock

Η Μάνη είναι μια από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές της χώρας μας. Από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου οι 98 βρίσκονται εδώ. Οι ψηλοί πέτρινοι πύργοι και τα πετρόκτιστα σπίτια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλα τα χωριά και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Υπάρχουν περίπου 800 πύργοι και 7 κάστρα, ενώ οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες ξεπερνούν τις 1.000. Περπατήστε στα Βυζαντινά, Φράγκικα και Τούρκικα Κάστρα, στα καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και στα φαράγγια του Ταϋγέτου.Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.