11χρονο Παιδί με Αυτισμό Αποτυγχάνει στις Εξετάσεις του Σχολείου. Το Γράμμα όμως που Λαμβάνει από τον Δάσκαλο Βάζει τα Πράγματα στη Θέση τους…

Άνθρωποι όπως η Ruth Clarkson, είναι ο λόγος για τον οποίο δηλώνουμε σήμερα πως το επάγγελμα του δασκάλου αποτελεί λειτούργημα και όχι απλώς μια δουλειά. Η συγκεκριμένη δασκάλα έγραψε ένα άκρως συγκινητικό γράμμα σε ένα 11χρονο αγόρι με αυτισμό, το οποίο απογοητεύτηκε επειδή δεν τα πήγε καλά στις σχολικές εξετάσεις.
Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή: Ο Ben Twist έδωσε πρόσφατα εξετάσεις για την επόμενη τάξη και παρ’ όλο που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενε – κάτι που όπως ήταν φυσικό, τον στεναχώρησε πολύ. Στη συνέχεια η κυρία Clarkson, γνωρίζοντας εκ πείρας πως οι εξετάσεις αυτές δεν είναι τα πάντα, έγραψε σε αυτό το ξεχωριστό παιδί ένα πολύ ξεχωριστό γράμμα.

Tόνισε στον Ben το γεγονός ότι έχει πολλά άλλα χαρίσματα τα οποία δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν από αυτά τα τεστ και ούτε συγκρίνονται με τις σχολικές γνώσεις. Δεν στάθηκε όμως μόνο σε μια απλή αναφορά! Κατονόμασε μερικά από τα ταλέντα του όπως την καλλιτεχνική του φλέβα, τις αθλητικές του ικανότητες, το μουσικό αυτί το οποίο διαθέτει, την ευγένειά του, την ανεξαρτησία του και τόσα άλλα!

Μόλις διάβασε η μητέρα του Ben το γράμμα της δασκάλας ξέσπασε σε κλάματα. Τη συγκίνησε και την άγγιξε τόσο πολύ που το φωτογράφισε και το δημοσίευσε στο Twitter με την ετικέτα:

“Τα μάτια μου είναι γεμάτα δάκρυα. Ένα γράμμα για το 11χρονο παιδί μου το οποίο είναι αυτιστικό. Αυτά τα τεστ, δεν είναι ικανά να σε βαθμολογήσουν.”

Αυτός είναι ο Ben Twist – ένας 11χρονος μαθητής με αυτισμό στο Lansbury Bridge School & Sports College.


Δυστυχώς ο μικρός Ben δεν πέρασε τις σχολικές εξετάσεις, όμως λίγο αργότερα έλαβε ένα αναπάντεχο γράμμα από τη δασκάλα του:

Αγαπητέ Ben,

Σου γράφω για να σε συγχαρώ για τη στάση σου και την επιτυχία σου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των σχολικών εξετάσεων.

Η Gill, η Lynn, η Angela, η Steph και η Anne δούλεψαν πολύ καλά μαζί σου φέτος κι εσύ έχεις κάνει καταπληκτική πρόοδο. Στο προηγούμενο γράμμα μου έδινα σε σένα και τους γονείς σου την βαθμολογία σου στα μαθήματα των εξετάσεων.

Σε αυτό, θέλω να γνωρίζεις μια πολύ σημαντική πληροφορία: Θέλω να καταλάβεις πως αυτά τα τεστ κρίνουν μονάχα ένα μικρό μέρος από εσένα και τις ικανότητές σου. Είναι σημαντικά και τα πήγες πολύ καλά, ωστόσο ο Ben Twist δεν είναι φτιαγμένος από βαθμολογίες και τεστ, αλλά από τα χαρίσματα και τις ικανότητες που έχει δείξει σε όλους μας εδώ στο Lansbury Bridge – τα οποία εμείς με τη σειρά μας τα αξιολογούμε διαφορετικά.

Ορισμένα από τα υπόλοιπα χαρίσματα που διαθέτεις, τα οποία κανένα τεστ δεν είναι άξιο να βαθμολογήσει, είναι τα παρακάτω:
Η καλλιτεχνική σου φλέβα
Το ομαδικό σου πνεύμα
Η ανεξαρτησία σου
Η ευγένειά σου
Η ικανότητά σου να εκφράζεις την άποψή σου
Οι αθλητικές σου ικανότητες
Η ικανότητά σου να αποκτάς φίλους και να τους κρατάς
Η ικανότητά σου να συζητάς και να αξιολογείς την πρόοδό σου
Το ταλέντο σου στο σχέδιο και στις κατασκευές
Το ταλέντο σου στη μουσική

Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που όλα αυτά τα διαφορετικά χαρίσματα που έχεις σε κάνουν αυτό το ξεχωριστό άτομο που είσαι, και αυτά είναι που μας διαβεβαιώνουν πως θα προοδεύεις συνεχώς και ότι θα συνεχίσεις να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι από ένα λαμπρό αγόρι σε έναν λαμπρό νεαρό άνδρα.

Συγχαρητήρια Ben, είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σένα.

Με τις θερμότερες ευχές μου,

Κυρία Clarkson.


Όχι μόνο έκανε τη μαμά του μικρού μαθητή να κλάψει, αλλά – προς τιμήν της – συγκίνησε και άλλους χρήστες του Twitter!Η μητέρα του Ben λέει πως το γράμμα ήταν κάτι παραπάνω από υπέροχο και πως ο γιος της δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι κάποιος έλεγε τόσο όμορφα και ξεχωριστά πράγματα γι’ αυτόν…Μακάρι όλοι οι δάσκαλοι να είναι άξιοι των μαθητών τους! H συγκεκριμένη δασκάλα, σίγουρα είναι!
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.