Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό ενός τεράστιου κέντρου δεδομένων του Facebook στη Σουηδία

Τα κέντρα δεδομένων είναι γενικά ογκώδη, αλλά μπορεί να είναι πολύ όμορφα. Η Google το έχει κάνει πολύ καλά αλλά όπως αποδεικνύεται, το ίδιο και το facebook
Οι εικόνες παρουσιάζουν την αρχιτεκτονική του , τους υπαλλήλους του facebook που εργάζονται εκεί και τα διάφορα είδη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ένός μεγάλου μέρους των δεδομένων από περισσότερα από 1.59 δισεκατομμύρια ανθρώπους.  

Περίπου 150 άνθρωποι εργάζονται εδώ, αλλά οι αίθουσες δεδομένων είναι συχνά άδειες. Λόγω του απλοποιημένου σχεδιασμού, χρειαζόμαστε μόνο ένα τεχνικό για κάθε 25.000 servers.
Δίνει μια ενδιαφέρουσα ματιά στο εσωτερικό η λειτουργία ενός τεράστιου μηχανισμού που απασχολεί ως εκ θαύματος μόνο 150 άτομα, αλλά αντλεί γύρω του τα προσωπικά δεδομένα σχετικά με σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη γη.

Παρακάτω οι φωτογραφίες είναι με τους τίτλους που δημοσιεύτηκαν επίσημα από το facebook:
Η κύρια αίθουσα δεδομένων είναι τόσο μεγάλη που οι μηχανικοί κινούνται σε σκούτερ.
Αυτοί οι τεράστιοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για να ψύχουν τους δεκάδες χιλιάδες servers που κρατάνε τα δεδομένα. Το χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες βουτάνε στους -30 βαθμούς η κατάσταση αντιστρέφεται, και η θερμότητα από τους διακομιστές ζεσταίνει τα ογκώδη κτίρια.


Ο εξοπλισμός μειώνεται στα βασικά της έτσι ώστε να τρέχει πιο γρήγορα χωρίς πολύ θερμότητα Μπορεί επίσης να είναι εύκολα προσβάσιμες και να επισκευαστεί γρήγορα. Πριν από μερικά χρόνια, έπαιρνε μια ώρα για να επισκευαστεί ο σκληρός δίσκος ενός διακομιστή. Στο Luleå, αυτό γίνεται σε δύο λεπτά.Οι παλιοί σκληροί δίσκοι καταστρέφονται οπότε μην ανησυχείτε για τηνπροστασία της ιδιωτικής ζωής. Ο Christer Jonsson είναι υπεύθυνος για αυτό το σημαντικό έργο. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», λέει.


Το εξωτερικό του κτηρίου αντανακλά τα καινοτόμα σχέδια στο εσωτερικό του.
"Κοιτάξτε αυτά τα ράφια, τις συσκευές του δικτύου, την καλωδίωση. Τα πάντα είναι σαν μοντέλο αναφοράς! "
- Max Zavyalov, Μηχανικός Δικτύων στην ομάδα Edge & Δικτύων Υπηρεσίες


"Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό κέντρο δεδομένων στον κόσμο."
- Jay Park, διευθυντής του Κέντρου Δεδομένων Μηχανικός Σχεδίασης«Η μεγαλύτερη πρόκληση γι αυτούς που εργάζονται εδώ; Να πηγαίνεις στο κέντρο δεδομένων με το αυτοκίνητο όταν είναι -30 βαθμούς C έξω! "
- Emilie De Clercq, Data Center Τεχνικός«Υπάρχει μια ομορφιά σε όλα αυτά. Είναι σαν ένα τεράστια και πολύ καλά ενορχηστρωμένη μηχανή, όπου όλα λειτουργούν συντονισμένα και επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να επικοινωνούν και να μοιράζονται με ένα απίστευτα αποτελεσματικό τρόπο. "
- Joel Kjellgren, Luleå Διαχειριστής Ιστοσελίδας


"Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, και είμαι πολύ περήφανος που με εμπιστεύτηκαν σε αυτή την τεράστια ευθύνη."
- Linnéa Svallfors, Υπεύθυνος ΑσφαλείαςΤο κέντρο δεδομένων είναι τεράστιο, αλλά η ιδέα του ξεκίνησε στο πίσω μέρος αυτής της χαρτοπετσέτας. Αργά μια νύχτα, ενώ ταξιδεύε ο, μηχανικός Jay Πάρκο σκιαγράφησε το όραμά του για ένα σύστημα που εξορθολογιστεί τον τρόπο που κινείται το ρεύμα ρεύματος από το τοπικό δίκτυο στους διακομιστές μας.Η Luleå είναι μια μικρή παραλιακή πόλη ακριβώς νότια του Αρκτικού Κύκλου, και κοντά στην κορυφή του κόσμου. Είναι περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση και παγωμένα ποτάμια.

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.