Ξεκίνησε η «μίνι» Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της "μίνι" Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό («Μετανάστευση κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού») στη Βιέννη, καθώς...
ολοκληρώθηκαν προ ολίγου οι αφίξεις των ηγετών των 10 χωρών, καθώς, επίσης, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και του Επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας.

Τους συμμετέχοντες ηγέτες και Ευρωπαίους αξιωματούχους υποδέχτηκε ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος έχει συγκαλέσει τη σημερινή Σύνοδο.

Η πρώτη συνεδρία εργασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 13:45 ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας.

Στο τέλος της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ, η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης χρειάζεται κοινή και ευρωπαϊκή προσέγγιση, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στην αυστριακή Καγκελαρία.

 Είπε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική και τόνισε ότι είναι ώρα να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την μεταναστευτική πρόκληση, υπογγραμίζοντας ότι χρειάζεται κοινή και ευρωπαϊκή προσέγγιση. Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που γίνονται και που θα ακολουθήσουν πρέπει να είναι η επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας και οι απελπισμένοι άνθρωποι να τύχουν αντιμετώπισης με ανθρωπισμό και αξιοπρέπεια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι βασικές ευρωπαϊκές αξίες και αρχές...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.