Για την οδό φιλίας καλά πάω;

Δύσκολη και δυσεύρετη οδός η φιλία στην εποχή που ζούμε. Εμφανίζεται σπάνια στη ζωή μας η οδός αυτή και ο άνθρωπος που θα γίνει πιστός συνεπιβάτης στο ταξίδι της ζωής μας.
Ο φίλος είναι αυτός που ξέρει πολλά περισσότερα για σε σένα από ότι ΕΣΥ ο ίδιος για τον εαυτό σου. Σε έχει δει αμέτρητες φορές να είσαι εκτός ελέγχου. Να αισθάνεσαι χαμένος και να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Σε έχει δει να λυγίζεις, να προβληματίζεσαι και να σε αμφισβητείς. Ξέρει το κεφάλαιο σου. Γνωρίζει τι κουβαλάς μέσα σου. Ξέρει τα μυστικά σου. Θέλει να στέκεται δίπλα σου ακόμα και όταν ΕΣΥ δεν τον θες στο πλευρό σου. Είναι απανταχού παρόν.

Είναι ενήμερος για όλα τα προσωπικά και επαγγελματικά μέρη που έχεις επισκεφτεί. Λυπάται με τις λύπες σου και τις ατυχίες σου αλλά χαίρεται με τις χαρές σου και τις επιτυχίες σου.

Ο φίλος είναι όπως η οικογένεια σου. Μπορεί να μην σας ενώνει το αίμα αλλά όταν είσαι μαζί τους αισθάνεσαι σαν να είσαι στο σπίτι σου. Θεωρείς δεδομένο ότι ο φίλος σου θα σε ακούσει με τα αυτιά του και θα σε συμβουλέψει με το χέρι στη καρδιά του. Δίνει προσοχή στα λόγια σου και δεν μονοπωλεί τον εαυτό του και τα προβλήματα του στις συζητήσεις που κάνετε μεταξύ σας. Καταλαβαίνει τα κρυμμένα συναισθήματα σου όσο ενοχλητικά και εάν είναι αυτά για εσένα.

Ο ΦΊΛΟΣ είναι το συναισθηματικό ραντάρ σου. Καταλαβαίνει τα ψεύτικα χαμογελά σου και τις ανασφάλειες σου από χιλιόμετρα μακριά. Μπορεί να καταλάβει τις σκέψεις που γυρίζουν μέσα στο κεφάλι σου αλλά θα κάνει τον ανήξερο για να μην σε φέρει σε δύσκολη θέση. Επίσης, έχει αποκλειστική πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα. Ξέρει από πρώτο χέρι ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σου σημεία. Η λέξη δυνατός δεν του λέει κάτι. Όταν πάρει αέρα το μυαλό σου, καθώς σε παρατηρεί να πλασάρεις έναν ψεύτικο εαυτό για να αρέσεις στο κόσμο, ο φίλος σου γελάει από μέσα του γιατί καταλαβαίνει πως πρέπει να αναλάβει δράση. Δεν θέλει να γίνεις καραγκιόζης στα μάτια των άλλων. Αυτό που θέλει είναι να σε βλέπει να υποδύεσαι τον εαυτό σου στην καλύτερη του εκδοχή. Θέλει να σε θαυμάζει και όχι να σου δημιουργεί τύψεις και ανασφάλειες για τις λανθασμένες επιλογές που έκανες στο παρελθόν. Θέλει να σε βλέπει να προχωράς κοιτώντας μπροστά χωρίς να σε βαραίνουν τα μηδενικά που έδωσες αξία στο παρελθόν.

Επίσης, ο φίλος σου είναι το πιεσόμετρό σου. Σε πιέζει να έρθεις σε δύσκολη θέση γιατί ξέρει πως είναι ο μόνος τρόπος για να βγεις πιο δυνατός από καταστάσεις και πρόσωπα που σε βασανίζουν. Δεν σου χαϊδεύει τα αυτιά αλλά σου τα διορθώνει. Πολλές φορές μάλιστα τυχαίνει να σου υπενθυμίζει τις λέξεις και τους στόχους που είχες βάλει στο μάτι καθώς σε παρακολουθεί να χάνεσαι από την πορεία τους. Ο πραγματικός φίλος σε προκαλεί να έρθεις σε μετωπική σύγκρουση με ανθρώπους που σε πούλησαν γιατί θέλει να σε βλέπει να διεκδικείς τα δικαιώματα σου όσο ψυχοφθόρο και εάν είναι το μέσο που πρέπει να χρησιμοποιείς για να τα καταφέρεις. Θέλει να επουλώσει τις πληγές σου από τις μάχες που θα χρειαστεί να κανείς για να τα καταφέρεις και να έρθεις στο δρόμο που θέλεις να ακολουθήσεις.

Επίσης , ο φίλος σου κάνει υποχρεωτικά λάθη μαζί σου. Δεν υπάρχει η τελεία φιλία ούτε η τέλεια οικογένεια. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και συμβαίνουν σε όλες τις δυνατές σχέσεις. Συνεπώς, στη δυνατή φιλία το λάθος είναι αναπόφευκτο. Το κλειδί είναι να είσαι ειλικρινής για όλες εκείνες τις φορές που αδίκησες και αδικήθηκες και για όλες εκείνες τις φορές που πλήγωσες και πληγώθηκες.

Τον λογαριασμό των λαθών σου πρέπει να μάθεις να τον λες δυνατά όσο δύσκολο και εάν είναι αυτό. Η ειλικρίνεια είναι η πιο δύσκολη κίνηση σε τσακωμούς αλλά μόνο εάν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.