Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη - Ποιοι θα δουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν

Το μόνο που χωρίζει τους οφειλέτες από την κατάσχεση είναι η σχετική απόφαση του υπουργείου για τη μεταφορά των χρεών από τα Ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα και από 1/1/2017 περίπου 500.000 οφειλέτες με χρέη ως 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν πλέον μόνο μεγάλες εταιρείες και ... μεγαλοκαρχαρίες, αλλά και οι μικροοφειλέτες. Η υπουργική απόφαση θα δίνει στο ΚΕΑΟ πλήρη δικαιοδοσία είσπραξης των οφειλών.Οι πρώτοι που κινδυνεύουν και μάλιστα με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.
Και πάλι ωστόσο η μη τήρηση της ρύθμισης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό και αμέσως μετά κατάσχεση.Η μόνη επιλογή του ασφαλισμένου με οποιαδήποτε οφειλή στο Ταμείο είναι ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός όπου τουλάχιστον το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα κάτω από ένα ποσό.

Εκείνοι που βρίσκονται στο κόκκινο είναι αυτή τη στιγμή 250.000 αγρότες με οφειλές ως 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, άλλοι 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ως 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, αλλά και περίπου 150.000 άτομα με οφειλές 1.000 ως 2.000 ευρώ.
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.