Χωρισμός: Όταν δεν παίρνεις την αγάπη που χρειάζεσαι

Να χωρίσω ή να μη χωρίσω;

Από τη συγγραφέα Barbara De Angelis

Πρώτος λόγος χωρισμού:

Δεν παίρνεις την αγάπη που χρειάζεσαι.

Το νόημα που έχουν οι σχέσεις είναι να νιώθεις ότι αγαπιέσαι μέσα σ’ αυτές. Μπορείς να ζεις μια χαρά μόνος σου. Μπορείς να ταξιδεύεις μόνος σου. Μπορείς να απολαμβάνεις τα δώρα της ζωής μόνος σου. Δεν μπορείς όμως να δημιουργήσεις εκείνο το είδος της πληρότητας που παίρνεις όταν κάποιος άλλος, πέρα από σένα, σε αγαπάει.

Το να ξέρεις ότι κάποιος σε θεωρεί ξεχωριστό και το να ξέρεις ότι κάποιος σε αγαπάει και σε χρειάζεται δίνει αξία στο σκοπό για τον οποίο ζεις. Σε κάνει να νιώθεις ότι η παρουσία σου στη Γη κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου.

Πονάει πολύ να έχεις μια σχέση με κάποιον που "υποτίθεται" ότι σε αγαπάει και σε εκτιμάει, αλλά που δεν το νιώθει ή δεν το δείχνει τόσο έντονα όσο το χρειάζεσαι. Ο σύντροφός σου μπορεί να έχει τις άλλες δύο ιδιότητες που είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη σχέση - μπορεί να ταιριάζει με την προσωπικότητά σου και να εξελίσσεται προς την ίδια κατεύθυνση με τη δική σου - αλλά αν δεν παίρνεις την αγάπη που χρειάζεσαι, η καρδιά σου θα μένει διαβασμένη και ανικανοποίητη.

Όσο και αν νοιάζεσαι για το ταίρι σου ή όσο και αν πιστεύεις στην πίστη ανάμεσα στους συντρόφους, αν δεν παίρνεις αρκετή α

γάπη στη σχέση σου, θα σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθείς την ευκαιρία να αγαπηθείς από κάποιο άλλο πρόσωπο.

Γιατί μπορεί να μην παίρνεις την αγάπη που χρειάζεσαι

Ας συνοψίσουμε μερικούς από τους λόγους οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για το ότι δεν παίρνεις την αγάπη που θέλεις:

1. Ο σύντροφός σου είναι νεκρωμένος συναισθηματικά ή εντελώς κλειστός γενικά και δεν μπορεί ν’ αγαπήσει κανέναν όσο θέλεις να αγαπηθείς εσύ.

2. Ο σύντροφός σου είναι νεκρωμένος συναισθηματικά ή εντελώς κλειστός απέναντι σου, λόγω καταπιεσμένων συναισθημάτων, μνησικακίας και συναισθηματικής φθοράς.

3. Δεν είσαι αυτό που θέλει ο σύντροφός σου από ένα ταίρι. Υπάρχει μια έλλειψη αληθινής συμβατότητας. Επομένως, δεν μπορεί να σ’ αγαπήσει αρκετά, γιατί δεν του αρέσεις αρκετά.

4. Μπορείς να είσαι εξπέρ στο να διώχνεις την αγάπη του μακριά σου.

5. Μπορεί ο άλλος να μην ξέρει πώς να εκδηλώνει την αγάπη του.

Όταν δεν παίρνεις την αγάπη που χρειάζεσαι, υπάρχει η δυνατότητα να μπορέσεις να γιατρέψεις τη σχέση σου. Οι πιθανότητες να πετύχεις εξαρτώνται από το ποιος από τους πέντε λόγους που α-ναφέρονται πιο πάνω ευθύνεται για την έλλειψη αγάπης στη σχέση σου.

Αν η έλλειψη της αγάπης οφείλεται στον πρώτο ή στον τρίτο λόγο, τότε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις την αγάπη που θέλεις απ’ αυτό το άτομο. Είσαι σε λάθος σχέση. Είναι ώρα να προχωρήσεις και να βρεις κάποιον άλλο άνθρωπο, που θα σου ταιριάζει καλύτερα.

Τζοένι και Εντ: μια σχέση που σώθηκε

Η Τζοένι και ο Εντ ήταν σίγουροι ότι η σχέση τους είχε τελειώσει και ήρθαν για να τους βοηθήσω να χωρίσουν φιλικά. Όμως

"Πάντα ενδιαφερόμουν πολύ για τον Χερμπ", είπε, "αλλά ποτέ δεν ήμουν σίγουρη για την αγάπη μου. Είχα την ελπίδα ότι όταν θα ζούσαμε μαζί θα ένιωθα πιο κοντά του. Όμως μέσα στους τελευταίους έξι μήνες συνειδητοποίησα ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη αν μπορούσα να τον αγαπήσω απόλυτα, γιατί είναι πολύ γλυκός και με αγαπάει πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ να νιώσω με το ζόρι κάτι που δεν υπάρχει".

Αυτοί οι δυο βρίσκονταν σε λάθος σχέση. Εκείνος συμβιβαζόταν με κάτι λιγότερο απ’ όσο του άξιζε κι εκείνη δεν ήταν ειλικρινής με τον εαυτό της σχετικά με το τι είδους άντρα ήθελε. Η σχέση τους ήταν μια εμπειρία μάθησης και για τους δυο, που τους ενέπνευσε να προχωρήσουν και να βρουν συντρόφους που μπορούσαν να τους δώσουν εκείνα που χρειάζονταν.

Δεύτερος λόγος χωρισμού:

Εσύ και ο σύντροφός σου δεν ταιριάζετε

Οι περισσότεροι από μας δεν ερωτευόμαστε κάποιο άτομο μόνο και μόνο επειδή ταιριάζει με το δικό μας υπόβαθρο, το δικό μας τρόπο ζωής, τη δική μας προσωπικότητα. Όμως, μέσα από την έρευνά μου σχετικά με τα ζευγάρια, έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι σύντροφοι που έχουν επιτυχημένες σχέσεις ταιριάζουν αρκετά στο ποιοι είναι, τι πιστεύουν και πώς ζουν, ώστε να συμβιώνουν αρμονικά.

Έφτασα τριάντα δύο ετών έχοντας ήδη αρκετές πολύ σοβαρές σχέσεις, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και ο γάμος, μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς ήθελα από έναν άντρα και τι θα μας έκανε να ταιριάζουμε. Η ανακάλυψη του ποιος άντρας θα με έκανε να νιώθω ευτυχισμένη ήταν απόρροια της ανακάλυψης του ποια είμαι. Αυτό που είσαι και αυτό που θέλεις από ένα σύντροφο αλλάζουν διαρκώς καθώς μεγαλώνεις και αλλάζεις.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.