Δημοσκόπηση σεισμός: Δέκα μονάδες η διαφορά - Ποιο κόμμα προηγείται και ποια δεν μπαίνουν στην Βουλή

Η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ στην πρόθεση ψήφου φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα με ποσοστό 17,5% και 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που φτάνει στο 27,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%. Μάλιστα, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει άνοδο από την προηγούμενη δημοσκόπηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επόμενο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% και μπαίνει στη Βουλή. Αντίθετα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εάν είχαμε την Κυριακή εκλογές δεν θα έμπαιναν στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2%. Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά που συγκεντρώνει το Ποτάμι με 1,5%.Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά και στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση "Ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές. Το 52,5% θεωρεί πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 18,5% πιστεύει πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών 81% που εκτιμά πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 85,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως εξίσου δυσαρεστημένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε ποσοστό 72,5%.

Φυσικά από τη δημοσκόπηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Οι πολίτες εμφανίζονται έντονα καχύποπτοι για τη διαδικασία δημοπράτησης των καναλιών, με το 64% να δηλώνει πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.