Διαταραχές στην περίοδο: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Απότομη και σημαντική αλλαγή του σωματικού βάρους: Αν χάσετε απότομα βάρος ή κερδίσετε το ίδιο απότομα κιλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν καθυστερήσεις στην περίοδο σας καθώς και αλλαγή κύκλου.
Στρες:

Ένα πολύ στρεσογόνο γεγονός στην ζωή σας μπορεί να προκαλέσει αμηνόρροια. Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου,(ο υποθάλαμος) είναι όπου πολλές από τις ορμόνες για την περίοδό σας ρυθμίζοντα. Ο υποθάλαμος είναι πολύ ευαίσθητος στο στρες.

Δυσλειτουργία του θυρεοειδούς:

Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στον λαιμό σας και ρυθμίζει τον μεταβολισμό σας. Αν έχετε κάποια θυρεοειδική ανισορροπία (υπο- ή υπερθυρεοειδισμός) μπορεί να έχετε επιπτώσεις στην περίοδό σας.

Πολυκιστικές ωοθήκες:

Μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε εντελώς την περίοδό σας ή απλά να μην την έχετε τακτικά. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τριχών σε μέρη όπως το πρόσωπο και το στήθος, δυσκολία απώλειας βάρους και πιθανά ζητήματα γονιμότητας.

Χρόνιες ασθένειες:

Κάθε χρόνια νόσος που έχει αφεθεί χωρίς θεραπεία ή δεν έχει διαγνωστεί καθόλου συνιστά έναν στρεσογόνο παράγοντα στον οργανισμό σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες περιόδους.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.