Τι κι αν γύρισες, δε θα με βρεις εδώ…

Αυτά τα πισωγυρίσματα από ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν όποιον θέλουν στην ζωή τους, πονάνε πολύ και πληγώνουν. Σου θυμίζουν όλα σου τα παλιά, αυτά που με τόσο κόπο τα στρίμωξες μέσα σε συρτάρια προσπαθώντας να τα κρύψεις, προκειμένου να μην σκέφτεσαι το πονεμένο σου παρελθόν. Αυτά τα παλιά που τόσο καιρό σε κρατούσαν δεμένο και δεν σε άφηναν να ελευθερωθείς και να προχωρήσεις μπροστά. Να αποδεσμευτείς από άσχημες καταστάσεις κάνοντας ξανά μια νέα αρχή.
Το παρελθόν μας παίζει άσχημα παιχνίδια, εμφανίζεται σαν αέρας από το πουθενά και τα ξεσηκώνει όλα, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα, σκέψεις και παλιά «σ’ αγαπώ», παλιά όσο και τα πρόσωπα που φέρνει πίσω μαζί του.

Πρόσωπα που κάποτε αγάπησες τόσο, αλλά η αγάπη σου δεν φάνηκε αρκετή για να μοιραστούν μαζί σου τα αστέρια γιατί εκείνοι ήθελαν περισσότερο φως στην ζωή τους.Πρόσωπα που ξεγελάστηκαν και εκθαμβώθηκαν από άλλα πιο λαμπερά αστέρια από σένα, που όμως στην πρώτη ατυχία τους έσβησαν, αφήνοντας τους στο σκοτάδι. Τους εγκατέλειψαν κι εκεί κατάλαβαν πως κανένα αστέρι τελικά δεν φώτιζε τόσο αδιάκοπα με αγάπη, όπως εσύ.

Μα οι άνθρωποι δεν είναι πράγματα, που όταν δεν τα θέλεις τα πετάς κι όταν τα χρειαστείς να σε περιμένουν εκεί όπου τα άφησες την τελευταία φορά. Έχουν συναισθήματα που βγάζουν πόδια και τρέχουν μακριά να σωθούν από ό,τι τους πληγώνει και τους σκοτώνει. Έχουν συναισθήματα που τσαλακώνονται σε κάθε σου χαρακιά και σε κάθε σου χτύπημα.

Τι κι αν γυρίσεις πίσω δύσκολα θα τα βρεις εκεί όπου τα είχες εγκαταλείψει γιατί θα έχουν πετάξει σε άλλα λιμάνια και σε άλλα, πιο όμορφα μέρη. Θα ανυπομονούν να ζήσουν καινούριες εμπειρίες και περιπέτειες. Έτσι είναι τα συναισθήματα αλλάζουν, αλλάζουν όταν καταλαβαίνουν την απόρριψη του άλλου. Κι αν κατέβουν ποτέ ξανά σε σένα τότε θα πρέπει να κοπιάσεις και να παλέψεις πολύ για αυτά και πάλι όμως δεν είναι σίγουρα ότι θα πειστούν.

Μάθε, λοιπόν, πως η ζωή προχωράει και κανένας δεν αξίζει να περιμένει κανέναν. Κανείς δεν αξίζει την αναμονή, κανένας δεν αξίζει να προσμένει για το αν εσύ αποφασίσεις κάποια στιγμή να γυρίσεις πίσω. Όλες οι πράξεις μας έχουν ένα τίμημα, μάθε λοιπόν να αναλαμβάνεις τις επιλογές σου. Μάθε να τις υποστηρίζεις και να μην παίζεις με τους ανθρώπους.

Αν εκτιμούσες λίγο αυτό που είχες και δεν το σύγκρινες με άλλα, μπαίνοντας σε πειρασμούς και αμφιβολίες δεν θα έφευγες ποτέ. Κι αν δεν μπορείς γενικά να αγαπάς τουλάχιστον μάθε να σέβεσαι, να σέβεσαι τον άνθρωπο που έδινε την ζωή του για σένα την ώρα εσύ που έφευγες κρυφά και τον εγκατέλειπες. Μην τον πληγώνεις ξανά επιστρέφοντας έτσι άνετα σαν να μην έγινε τίποτα.

Μπορεί να κατάλαβες το λάθος σου και να ζητάς μία δεύτερη ευκαιρία, μα μάτια μου μάθε πως εμείς ομορφαίνουμε όσα έχουμε γύρω μας, εμείς τα χρωματίζουμε και τα φτιάχνουμε όπως τα ονειρευόμαστε. Αν εσύ βρήκες το τέλειο σου, έτοιμο αλλού, τότε δεν ξέρεις να προσπαθείς, δεν ξέρεις τι θα πει να δίνεσαι και να δίνεις.

Αφού περιπλανηθείς αρκετά θα μάθεις πως τίποτα δεν είναι τελικά τέλειο και όλα έχουν και τα σκοτάδια τους. Εγώ έλαμπα και φώτιζα κάποτε για σένα, μα τώρα είμαι το φως και η ελπίδα κάποιου άλλου, γι αυτό τι κι αν γύρισες θα σε καταβάλει ένα απέραντο σκοτάδι, τι κι αν γύρισες θα δεις πως ότι το αφήνεις πίσω δεν μένει ποτέ ίδιο.

Τι κι γύρισες δε θα με βρεις εκεί…Κι αν με βρεις δε θα’μαι ίδια έτσι όπως με άφησες.

Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.