Στις 13 Οκτωβρίου η συνέχεια της δίκης Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012, βρέθηκε στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο...
αρμόδιο δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση. Για την υπόθεση -για την οποία κατηγορούνται ο επιχειρηματίας Λαύρεντης Λαυρεντιάδης και ακόμη έξι άτομα- στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα, μάρτυρες όπως ο τότε υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και ο αδελφός του Α. Ανδριαδάκη.

Στην κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εργαζόμουν στην οικία Λαυρεντιάδη ως υπεύθυνος ασφαλείας. Έκανα τα δρομολόγια για τα παιδιά του, για τον ίδιο, για άλλους επισκέπτες. Στο φυλάκιο βγάζαμε το προγράμμα και ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Έδινε ο Λαυρεντιάδης που έπρεπε να πάει κι έβγαζα τα δρομολόγια. Το φυλάκιο με ενημέρωνε. Ήμουν στην εξωτερική φρουρά».

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρθηκε στις σχέσεις με τους άλλους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης: «Γνωρίζω τον Θεοδωρόπουλο» είπε στην καταθεσή του. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να επικοινώνησε την ημέρα της επίθεσης με τρια sms με τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Ο Θεοδωρόπουλος μου συστήθηκε ως άνθρωπος που απασχολείται με εμπόριο τροφίμων. Μετά αποκτήσαμε και φιλικές σχέσεις. Μέχρι το 2012 είχαμε επικοινωνία. Ο Θεοδωρόπουλος με έπαιρνε τηλέφωνο ρωτώντας με αν μπορώ να τον παρω στη δουλειά ως πωλητή. Άλλαζε συνεχώς τηλέφωνα γιατί είχε προβλήματα με τις τράπεζες. Δεν ξέρω αν γνώριζε που δουλεύω. Η δουλειά που κάνω, δεν ειναι δουλειά που φωνάζουμε που δουλεύουμε. Εγώ ξέρω ότι δούλευε σαν πωλητής...».

Για τον κουμπάρο του, Μανώλη Βουρβαχάκη, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο μάρτυρας ανέφερε: «Τον Βουρβαχάκη τον γνωρίζω πολλά χρόνια γιατί από το χωριό μου είναι συγγενείς της μάνας μου. Βάφτισα την κόρη του. Μπήκε μαζι στην επιχείρηση μας. Αργότερα αγοράσαμε το ποσοστό του γιατί ήθελε να κάνει δική του επιχείρηση. Έχει καφέ στη Γλυφάδα».

Πάντως ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως και οι δύο φίλοι του υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και τους έμπλεξαν άδικα, χωρίς να επικαλεστούν κάποιο πρόσωπο ως υπεύθυνο για την εμπλοκή τους.

Για τα δεκάδες τηλέφωνα σε ονόματα αλλοδαπών που βρέθηκαν στην δικογραφία ο μάρτυρας, ανέφερε: «Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης. Γιατι φοβόταν την κατασκοπεία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω οτι όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρναν από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκει. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε μαζι μου. Αυτο ήταν το βασικό του. Αν και με είχε πάρει όλες κι όλες 10 φορές. Όμως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Όλοι έχουν 5-10-20 τηλέφωνα!».

Στην κατάθεσή του ο αδελφός του Αθηναγόρα Ανδρέαδάκη, μίλησε για τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τη σχέση που φέρεται να είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας: «Εγώ προσωπικά δε ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη. Την Νικολίτση (πρωην σύζυγος Λαυρεντιάδη) τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολυ σοβαρή. Δεν ασχολιόμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός απο τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η κ. Νικολίτση τον είδε μετά από 20 μέρες. Μετά μια ερχόταν, μια δεν ερχόταν. Μαζί και δύο άνθρωποι της φρουράς Λαυρεντιάδη έξω απο την πόρτα. Μετά από ενα διάστημα το σταμάτησα. Δεν είχα εμπιστοσύνη».

Για το ποιός έχει ευθύνη της επίθεση ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει γιατί και ο αδελφός του μιλούσε «ακατάληπτα» στο νοσοκομείο.

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.