Εσείς ξέρετε πού βρίσκεται ο ''Μυστράς'' του Αιγαίου; Δείτε μια μεσαιωνική πολιτεία που προκαλεί δέος! (PHOTOS)

Η διαδρομή προς τη δυτική πλευρά της Χίου είναι μοναδικής ομορφιάς.
Το πυκνό πευκόδασος που «αγκαλιάζει» το δρόμο συνεχίζεται μέχρι τα Αυγώνυμα, 16 χλμ. από τη Χώρα. Πρόκειται για ένα «ερειπωμένο» χωριό του 11ου αι., με 30 μόνιμους κατοίκους και κλασική μεσαιωνική αρχιτεκτονική, με πέτρινα ψηλά σπίτια και μικρά σοκάκια.

Αφήστε το αυτοκίνητό σας στην είσοδο του οικισμού και κάντε το γύρο του πεζή, για να θαυμάσετε την απρόσκοπτη θέα στις γαλάζιες δυτικές ακτές του νησιού και τα Ψαρά.Στην άκρη των Αυγωνύμων, στην ταβέρνα του κου Γιώργου, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε σπιτικές λιχουδιές από τα χέρια της κας Μαρίας, που θα σας μυήσουν στα άδυτα της τοπικής κουζίνας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το μάτι σας θα ατενίσει μέχρι την Κάρυστο της Εύβοιας!Χορτασμένοι από ασύλληπτες εικόνες, κατηφορίστε προς τον Ανάβατο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ. και είναι σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός βράχου, στην άκρη του γκρεμού! Για να διακρίνετε ξεκάθαρα τα κτίσματά του, θα πρέπει να πλησιάσετε πολύ κοντά, καθώς από μακριά σάς δίνεται η εντύπωση ότι βλέπετε μόνο άγρια βράχια!

Στην είσοδο του οικισμού, που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος, στη νότια πλευρά του, σας οδηγούν φιδογυριστές στροφές, ενώ βαθιές χαράδρες συμπληρώνουν το «αφοπλιστικό» τοπίο.Χτισμένο σε 3 επίπεδα, την περίοδο του χειμώνα κατοικείται μόνο από την κα Σμαράγδα, ενώ το καλοκαίρι γύρω στις 10 οικογένειες περνούν εδώ τις διακοπές τους. Πρόκειται για ένα χωριό-φάντασμα, που προκαλεί δέος και θαυμασμό στον επισκέπτη με την επιβλητικότητα και τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που το περιβάλλει!

 


 
 

 


Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.