Άρρωστη τίγρης σώθηκε από τσίρκο που την κακοποιούσε. Πρέπει να δείτε όμως την εκπληκτική ανάρρωση της… [Εικόνες]
Ακόμη κι όταν η Αασα ήταν 9 μηνών ζύγιζε μόλις 30 κιλά, δηλαδή είχε το βάρος μια μικρής τίγρης 3 μηνών.
Η τίγρη της Βεγγάλης άνηκε σε ένα τσίρκο που γύρισε σε διάφορες περιοχές, την κακομεταχειριζόντουσαν ενώ δεχόταν επιθέσεις και από μια μεγαλύτερη τίγρη. Η Vicky Keahey, είναι η ιδρυτής ενός κέντρου διάσωσης άγριας ζωής και εκπαιδευτικού κέντρου του Τέξας. Ευτυχώς, πήρε υπό την φροντίδα της και διέσωσε την Αασα το 2011.

«Τα γυμνά σημεία της Αασα κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το σώμα της και το δέρμα της ήταν ξερό με ραγισμένες, σκούρες περιοχές και αιμορραγίες.» δήλωσε στο Dodo η Keahey. Η τίγρης υπέφερε από λειχήνες και ανοιχτές πληγές. «Καθημερινά, δύο φορές δίνω φάρμακα στην Αασα και περνάω χρόνο μαζί της.» Επίσης της κάνει φαρμακούχα λουτρά που δεν της αρέσουν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να την κυνηγά κάθε φορά.

Οι προσπάθειες της Keahey αποδίδουν. Μετά από 8 εβδομάδες θεραπείας, το τρίχωμα της Αασα ξεκίνησε να θεραπεύεται και μοιάζει με πραγματική τίγρη. Η Αασα γνωρίστηκε σε μια μεγαλύτερη τίγρη με το όνομα Σμάγγλερ που τρελάθηκε μαζί της και πάντα προσπαθεί να επιδεικνύεται μπροστά της. Τώρα οι δυο τους ζουν στο ίδιο κλουβί μαζί και η τίγρης της Βεγγάλης είναι πλέον υγιής και γεμάτη αγάπη.

 


Όταν διασώθηκε από το τσίρκο, τα κενά σημεία κάλυπταν σχεδόν όλο το σώμα της. Ήταν ξερά με ραγίσματα, σκούρες περιοχές και αιμορραγίες.


«Καθημερινά, δύο φορές την ημέρα πάω και δίνω στην Αασα φάρμακα και περνώ χρόνο μαζί της.» είπε η Keahey.Αρχικά η γυναίκα έπρεπε να κυνηγά την τίγρη για να της κάνει τα θεραπευτικά της μπάνια. Ωστόσο, η Αασα ξεκίνησε να τα απολαμβάνει και η κατάστασή της καλυτέρεψε αισθητά.


«Μέσα σε 8 μήνες έμοιαζε με πραγματική τίγρη.»


Η Αασα γνωρίστηκε σε μια μεγαλύτερη τίγρη με το όνομα Σμάγγλερ που τρελάθηκε μαζί της και πάντα προσπαθεί να επιδεικνύεται μπροστά της.


Πλέον ζουν μαζί στο ίδιο κλουβί και η Αασα είναι μια υγιής και γεμάτη αγάπη τίγρης.


Απολαμβάνει πολύ τα μπάνια της.Πηγή: diaforetiko
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.