ασωπός
Έπειτα από καταγγελία πολιτών, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη και με την άδεια της αρμόδιας εισαγγελέως, διενεργήθηκε έρευνα σε γήπεδο γειτονικό του Ασωπού ποταμού, στη...
Συκάμινο Ωρωπού, στη θέση Φυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εκσκαφή πραγματοποιήθηκε από το Σώµα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόµησης, Ενέργειας και Μεταλλείων (ΣΕΠΔΕΜ) σε έκταση περίπου 60 τετραγωνικών μέτρων και σε βάθος έως 8 μ.

Μετά τη λήξη των εργασιών ο χώρος, που σημειώνεται ότι είναι ιδιωτικός, καλύφθηκε εκ νέου προσωρινά.

Κατά τη διάρκεια της εκσκαφής και σε διάφορα βάθη, παρατηρήθηκε η ύπαρξη Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), καθώς και αποβλήτων που προσομοίαζαν με λάσπες από μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, πιθανότατα μεταλλουργικών βιομηχανιών, τέφρες και πετρελαιοειδή κατάλοιπα.

Τα δείγματα που ελήφθησαν απεστάλησαν στο Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), προκειμένου να γίνουν αναλύσεις και να εκτιμηθεί η προέλευσή τους.

Η προβλεπόμενη προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από το ΣΕΠΔΕΜ, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική εντολή.

Μετά από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων των δειγμάτων, η έρευνα θα συνεχιστεί με νέες εκσκαφές σε σημεία όπου καταγγελίες υποδεικνύουν ότι υπάρχουν βαρέλια με τοξικά υγρά.

Και σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για ανάληψη περιβαλλοντικής ευθύνης από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ή όποιος άλλος προκύψει ως υπεύθυνος κατά την προανακριτική διαδικασία.

Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.