Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ορίστε τι θα πάθουν οι αθλητές που θα βουτήξουν στα νερά του Ρίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!!

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς πέρα από τις οργανωτικές δυσκολίες, έχει υπάρξει μεγάλος θόρυβος για τους κινδύνους από μολύνσεις στα θαλάσσια αθλήματα.

Όπως αναφέρει μελέτη του δημοσιεύει το Associated Press, οι πλωτές οδοί του Ρίο ντε Τζανέιρο, που όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες οι αθλητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μολυνθούν από ιούς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μόλις τρία κουταλάκια νερού από τη θάλασσα των παραλιών Ipanema και Copacabana, αρκούν ώστε να μολυνθεί ένας αθλητής, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο ακόμα και για τύφο.

Μάλιστα, οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στους αθλητές και κυρίως σε κολυμβητές και κωπηλάτες να μην βουτούν το κεφάλι τους μέσα στο νερό ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μόλυνσης.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε προκληθεί σάλος με τις φωτογραφίες που έδειχναν ότι στη θάλασσα του Ρίο, εκτός από πολλά σκουπίδια, είχε εντοπιστεί ένα πτώμα και ανθρώπινα μέλη.

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.