723954-layrentiadhw.jpg

Στις 19 Σεπτεμβρίου κάθονται πάλι στο σκαμνί οι 35 κατηγορούμενοι για το μέγα σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ!

Μόλις 19 ημέρες απέμειναν μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ.  «έπνιξαν» τελικά 35 άτομα, μεταξύ των οποίων στελέχη της τράπεζας και γνωστοί επιχειρηματίες, που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα ηχηρά ονόματα των διαφόρων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο

sel 1 a

Η πολύκροτη υπόθεση που πήρε οριστικά τον δρόμο για το ακροατήριο τον περασμένο Νοέμβριο, απειλεί ακόμη και με ισόβια ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη, απιστία και «ξέπλυμα» χρήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφού φέρονται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

sel2

Οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου είναι μόνο ορισμένα από τα ηχηρά ονόματα που θα βρεθούν αντιμέτωπα με τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι όλα αυτά τα «μπουμπούκια» που συμμετείχαν στις απάτες μέσω του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου είναι έξω και συνεχίζουν να διάγουν πολυτελή βίο.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης, θα φανούν πολλά. Θα αποδειχθεί ποιο είναι το σθένος της ελληνικής Δικαιοσύνης και ποια είναι η βούληση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που εξελέγει με σημαία την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές του ελληνικού κράτους είναι το ακόλουθο:

Πότε θα επιστραφούν τα κλεμμένα;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει όλα τα ντοκουμέντα για την σκοτεινή υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έκτοτε η υποθεση… σέρνεται στα πινάκια των δικαστηρίων και όλοι οι κατηγορούμενοι είναι εκτός φυλακής, ενώ είναι κοινή πεποίθηση ότι μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό σθένος να κυνηγήσει τους υπευθύνους.

Δείτε εδώ τα ντοκουμέντα που είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες για αρκετούς από τους κατηγορουμένους απλώνεται βαριά η σκιά των ποινών που μπορεί να φτάσουν και τα ισόβια…

Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων για τα ποσά που έχουν καταχραστεί. Τίποτα λιγότερο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο κουκουλώματος της συγκεκριμένης υπόθεσης την ώρα που η χώρα βυθίζεται στα χρέη.

Τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με το βούλευμα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξέδωσε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2012 σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Εκ των πρωταγωνιστών των επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν από την τράπεζα και ωφελημένος από τους γαλαντόμους επικεφαλής του ιδρύματος… εμφανίζεται ο όμιλος Λαυρεντιάδη, καθώς του χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 105.384.605 ευρώ, ποσό που «όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε, αλλά αντιθέτως κατέληξε σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Λ. Λαυρεντιάδη», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη, αφού ακόμα και τώρα που έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του σε αρκετά σκάνδαλα, εξακολουθεί να βρίσκεται σπίτι του και ο συνέταιρός του Πέτρος Κυριακίδης να παραμένει φυγόδικος.

Διαβάστε εδώ τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τα έργα και τις ημέρες του κ. Λαυρεντιάδη

Γενναιόδωροι φάνηκαν οι επικεφαλής του ΤΤ και με τον Όμιλο Γριβέα, που έλαβε «ιδιαίτερα υψηλό» πρόσθετο δανεισμό ύψους 17,6 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, «δεν συνάδει με τα προηγούμενα μεγέθη του ομίλου, αλλά βασίζεται μόνο στα προσδοκώμενα και σε μεγάλο βάθος χρόνου στοιχεία». Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «τα δύο Ομολογιακά Δάνεια, που υπεγράφησαν τελικά μεταξύ του Τ.Τ. και της εταιρείας C&C International S.A. την 23η-3-2009 και τη 12η-8-2009 αντίστοιχα, χορηγήθηκαν υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν του συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, καθόσον περιλάμβαναν την εξαρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο έναντι ανεπαρκών εξασφαλίσεων, παρά το γεγονός ότι χορηγούνταν σε μια νεοσύστατη εταιρεία παροχής υπηρεσιών».

Αισθητά χαμηλότερης αξίας -μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ-, αλλά μεγάλης πολιτικής σημασίας ήταν και το δάνειο «άνευ εξασφαλίσεως», που δόθηκε στην οικογένεια Μπακατσέλου, δηλαδή σε συγγενείς της συζύγου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Ανάμεσα στα επισφαλή δάνεια βρίσκεται και αυτό της Express Holidays, συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, για την χορήγηση του οποίου αναφέρεται πως «υπολογίστηκε πιθανή ζημία 60% στο ακάλυπτο υπόλοιπο της χρηματοδότησης, ήτοι 2.240 χιλιάδες ευρώ».

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.