Σπάνια ομορφιά: «Μαγικές» εικόνες με το ολόγιομο φεγγάρι πάνω από την Ακρόπολη
«Πλημμύρισε» από Αθηναίους και τουρίστες η Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις «συνόδεψαν» την πανσέληνο σε όλη τη χώρα.
Μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και μια δόση μαγείας, που τόσο απαραίτητη είναι από καιρού εις καιρόν, για να ξεφεύγουν οι Έλληνες από την καθημερινή ρουτίνα και τα προβλήματά τους, χάρισε η αποψινή πανσέληνος σε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Με το φεγγάρι να δεσπόζει ολόγιομο πάνω από την Ακρόπολη, οι Αθηναίοι βρήκαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την σκιά του Παρθενώνα.

Χιλιάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, εξοπλισμένοι με φωτογραφικές μηχανές και κινητά, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και να καταγράψουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς.

Παράλληλα, σε όλη την επικράτεια, οι πολίτες μπόρεσαν να επισκεφτούν χώρους που είχαν ελεύθερη είσοδο, καθώς και να απολαύσουν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών και βραδιές ποίησης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου.

Επισκέψιμος, μεταξύ άλλων, θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, το κάστρο του Πλαταμώνα, το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Ιερό των Θεών στη Σαμοθράκη, η αρχαία Ολυμπία, αλλά και η Φαιστός. 
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.