Παρουσία για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο...
μαρτυρικό χωριό, όπου τον υποδέχτηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης.

Ακολούθησε τρισάγιο στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού, στον χώρο που βρίσκεται το μνημείο των θυμάτων της σφαγής.

(EUROKINISSI-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Κατά τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο ότι «η Ελλάδα δεν ξεχνά την Ιστορία της, δεν ξεχνά τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού. Και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών».

Κάνοντας λόγο για χρέος πρωτίστως ηθικό αλλά και πολιτικό απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων για τον αγώνα που ακολουθήσει «όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση».

EUROKINISSI-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
«Έτσι όπως αρμόζει σε μια πρωτοβουλία εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, αλλά και με υπομονή και επιμονή, έτσι όπως απαιτείται για τη δικαίωση ενός ιστορικού αιτήματος», σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και παρέπεμψε στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη και «έχει βγάλει πόρισμα που μας δείχνει με ομοφωνία τον δρόμο».

(EUROKINISSI-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
«Η ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και -αν χρειαστεί- και σε νομικό επίπεδο προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το χρέος», σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.