Το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann αναφέρει σε έκθεση του ότι οι διαιρέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διευρυνθεί, την ώρα που η προσφυγική κρίση «θρέφει» τα ακροδεξιά κόμματα.
«Η...
ΕΕ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορία της και είναι μίλια μακριά από την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του ιδρύματος και εστιάζει στην προσφυγική κρίση και τις κοινωνικές δυσκολίες.

«Οι διαιρέσεις στην ΕΕ έχουν επιδεινωθεί καθώς η Γηραιά ήπειρος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ροή των προσφύγων από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, και το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κινδυνεύει να αποτύχει.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η εξεύρεση πολιτικών λύσεων στις πολυάριθμες διεθνείς προκλήσεις γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής πόλωσης σε πολλές χώρες. Ενώ η αλλαγή του κλίματος, η τρομοκρατία και οι μεταναστευτικές ροές αντιμετωπίζονται καλύτερα διεθνώς, οι πολιτικές απαντήσεις εξακολουθούν να αναζητούνται στο επίπεδο του έθνους-κράτους, ζημιώνοντας την εμπιστοσύνη προς τις εθνικές κυβερνήσεις».

Οι παραπάνω λόγοι οδηγούν σε άνοδο τα ακροδεξιά κινήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ίδρυμα για τη Γαλλία, «το ακροδεξιό  Εθνικό Μέτωπο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ψηφοφόρων», ενώ γίνεται λόγος και στην άνοδο του ακροδεξιού γερμανικού AFD.

thepressproject.gr

Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.