
Το γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που έχει τόσο απλά υλικά, δηλαδή κρέμα και μπισκότα!
Συστατικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
250 ml πλήρες γάλα
100 γραμμ. ζάχαρη
5 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
Τρόπος μαγειρέματος
1 Διάλυσε το κορν φλάουερ σε μερικές κουταλιές από το γάλα.
2 Βάλε το γάλα, το κορν φλάουερ, το γιαούρι και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να βράσουν και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
3 Μόλις πήξει αρκετά τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
4 Άπλωσε τα μπισκότα σε ένα ταψί ή τάπερ (26x34cm).
5 Άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα και με το πίσω μέρος του κουταλιού στρώσε την να πάει παντού.
6 Εάν περίσσεψαν μπισκότα, θρυμμάτισέ τα και πασπάλισε με αυτά την κρέμα.
7 Βάλε στο ψυγείο να παγώσει καλά.