Επίσκεψη στο Παρίσι στις 25 Αυγούστου περιλαμβάνει η πρωθυπουργική ατζέντα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να...
συμμετέχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κίνηση ώστε να ενισχύσει ο πρωθυπουργός τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έγινε τον Μάρτιο, όταν ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στα Ηλύσια Πεδία, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους προοδευτικούς ηγέτες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Παρίσι αναμένεται να βρεθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης για την Ευρώπη, κόντρα στην πολιτική της λιτότητας. Με το βλέμμα στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των πλεονασμάτων αλλά και το ζήτημα του χρέους.

Στο μεταξύ, για τις 9 Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι «κλειδώνει» η Σύνοδος του «Νότου» στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, στον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και στον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ενόχληση Μαξίμου για την πρόωρη δημοσιοποίηση της συνάντησης των ηγετών του Νότου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη συνάντηση των ηγετών των μεσογειακών χωρών - μελών της ΕΕ δεν έχει σκοπό να ανοίξει οποιοδήποτε μέτωπο κατά της λιτότητας. Στόχος της Συνόδου είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος για μια πιο κοινωνική Ευρώπη, με έμφαση στην οικονομία, την ασφάλεια αλλά και στο προσφυγικό.

Εξάλλου, την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο μία ακόμη Σύνοδος, την οποία θα διοργανώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Εκεί, θα συναντηθούν επτά υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και επτά ομόλογοί τους από χώρες εκτός ΕΕ. Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.