Από την παραγωγή παλετών της Αμερικής και μόνο μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο, 33 εκατομμύρια πρόσφυγες θα μπορούσαν να ζήσουν σε ένα τέτοιο σπιτάκι φτιαγμένο από παλέτες. Το μοναδικό ντιζάιν του μπορεί να το αντιγράψει ο καθένας και να φτιάξει ένα μικρό, φτηνό σπιτάκι σε λιγότερο από μία ημέρα.

To “Pallet House” της εταιρείας I-Beam Design, ήταν μια σύλληψη αρχικά για να εξυπηρετήσει ως μεταβατικό στάδιο στέγασης για τους πρόσφυγες που επέστρεψαν στο Κόσοβο.Το σπίτι είναι φτιαγμένο από άχρηστες ξύλινες παλέτες, είναι επομένως εύκολο να προμηθευτεί κανείς τα υλικά για να το χτίσει.Όχι μόνο αυτό, αλλά η κατασκευή είναι πολύ απλή. Μόνο βασικά εργαλεία απαιτούνται για το χτίσιμο.


Μπορείς φυσικά όμως να κάνες και τις δικές σου προσθήκες, με άλλα υλικά όπως π.χ. ο μουσαμάς.


Μπορεί μάλιστα να προστεθεί και μόνωση, θέρμανση και ψύξη.


Η I-Beam Design παρέχει οδηγίες ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάξει αυτό το σπίτι. Δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία ως ξυλουργός.


Με 75 δολάρια μπορείς να αγοράσεις το σετ με όλες τις πληροφορίες που περιλαμβάνει: σχέδια σε pdf, κατόψεις, φωτογραφίες, διαγράμματα και λίστα με τα υλικά και τα εργαλεία.


Αν και το “pallet house” σχεδιάστηκε αρχικά για τους πρόσφυγες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτά τα σχέδια για να χτίσει ένα μικρό σπιτάκι στον κήπο για παράδειγμα.


Είναι απίστευτο το τι μπορούμε να κάνουμε από πράγματα που θεωρούνται άχρηστα.


Πηγή : gossiptime
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.