">

Σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου για το νόμο που θα...
γίνει η αδειοδότηση των ΜΜΕ απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του «έκλεισε» τα σενάρια για αλλαγές στο νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, πανελλαδικής εμβέλειας, λέγοντας:

«Έχουμε 11 ενδιαφερόμενους που διεκδικούν τέσσερις άδειες και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως. Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έχει παραλάβει τους φακέλους, έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και σε συνεργασία με την εταιρεία ορκωτών λογιστών, θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουλίου, όπου και θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων οι οποίοι έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής  και θα πάνε στη δημοπρασία».

«Εάν από εμάς περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να πούμε “μας συγχωρείται κάναμε λάθος”, δεν θα το κάνουμε κ. Λοβέρδο. Διότι ήμασταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, η οποία δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.


Διαξιφισμοί με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον Ν. Παππά «υπουργό προπαγάνδας», τον κατηγόρησε ότι «δεν δέχεται την πολιτική κριτική, την θεωρεί εξοβελιστέα, παράνομη, διαπλεκόμενη, δεν του αρέσει», ενώ πρόσθεσε: «Σας προσομοίασα με υπουργό της Βόρειας Κορέας κατά πολιτική υπερβολή».

«Προς τι όλες αυτές οι ακρότητες και μάλιστα με γεγονότα που σας έχουν εκθέσει;», τον ρώτησε ο κ. Παππάς και επεσήμανε ότι «στην πολιτική υπάρχουν τα πολιτικά λάθη, όπως η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, και οι μεγάλες γκάφες. Σπεύσατε να πείτε ότι πιάστηκα ψευδόμενος, αλλά εσείς προσομοιάζετε με κάποιον που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψει, καταριέται τον εαυτό του γιατί πάλι θα πέσει». «Εκπλήσσομαι γιατί δεν κρατιέστε και επειδή είστε ένας έξυπνος άνθρωπος», είπε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω πού δίνετε εξετάσεις για να σας δουν».

«Είστε πλαισιωμένος, γύρω από το πρόσωπό σας κινούνται και πολιτικές και πρόσωπα, και πρέπει να είστε προσεκτικός», απάντησε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν έχει σχέση όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι οι δυνατότητες για άδειες είναι πολύ παραπάνω από τέσσερις και δεν τις αξιοποιείτε».

«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα. Το μόνο που απομένει είναι να διεκδικήσετε να κάνετε εσείς την ενημέρωση των συντακτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήλπισα ότι θα κάνετε ένα βήμα ειλικρίνειας», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί από μέσα ενημέρωσης. Το τι χυδαιότητα και εμετός έχει ειπωθεί… Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πονηρός για να τα συνδέσει», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Οι διεκδικητές τηλεοπτικής άδειας

Έντεκα παλιοί και νέοι υποψήφιοι τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν τα σχετικά έγραφα. Θα παλέψουν για 4 άδειες πανελλήνιας τηλεοπτικής εμβέλειας, ξεκινώντας από το μηδέν ακόμα και αν κατέχουν σταθμούς και μαγαζιά που πρωταγωνιστούν από το 1989 στον χώρο.

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Ο Κρητικός μεγιστάνας, έχει 5 παιδιά. Είναι επικεφαλής του Ομίλου Εταιρειών Motor Oil.  Μεγαλοβιομήχανος, εφοπλιστής και επικεφαλής του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θεωρείται από τους ισχυρότερους (αν όχι ο ισχυρότερος) παράγοντες της ελληνικής οικονομίας ενώ σύμφωνα με την Lloyd'sσυμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ισχυρότερων παραγόντων της παγκόσμιας ναυτιλίας. Έχει μακρά παράδοση στο χώρο των Μέσων ενημέρωσης  ως μεγαλομέτοχος του MEGA αλλά και του STAR.

Σταύρος Ψυχάρης

Ο  κληρονόμος της αυτοκρατορίας Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης είναι Πρόεδρος του ΔΟΛ από το 2009. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δημοσιογραφικής και εκδοτικής σταδιοδρομίας του, ο Σ. Ψυχάρης υπήρξε  συνομιλητής τουΚωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και  πολλών  ισχυρών  της πολιτικής ζωής, με στενούς δεσμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Λαμπράκης μεσολάβησε και έγινε  υπουργός πολιτισμού, περίοδο που χτιζόταν το Mέγαρο Μουσικής και που τώρα πέρασε στα χέρια του κράτους.

Στο Συγκρότημα Λαμπράκη επι της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσαν τα γεύματα σε γνωστό – κλειστό ρεστοράν της Αθήνας- όπου ο Ψυχάρης για λογαριασμό του Λαμπράκη καθόριζε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας.  Ο Σταύρος Ψυχάρης συγκαταλέγεται της ισχυρότερους παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής ζωής της χώρας. Παρότι έχει προβλήματα με την υγεία του δεν παύει να ασχολείται με τα τηλεοπτικά. Ο γιος του Ανδρέας διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά τώρα δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις στο Λονδίνο.

Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Ο Φώτης Μπόμπολας αντικατέστησε τον πατέρα του Γιώργο, στο εμβληματικό γραφείο της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, όπου ο Γιώργος Μπόμπολας επί περίπου 45 χρόνια συνάντησε και συζήτησε με προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και πήρε αποφάσεις που αφορούσαν όλη τη δημόσια σφαίρα της χώρας. Μεγαλοεργολάβος των δημοσίων έργων, χρόνια ολόκληρα παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας. Εκ των μεγαλομετόχων του MEGA.

Μίνως Κυριακού

Ο Μίνωας Κυριακού είναι εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. πρώην Πρόεδρος τηςΕλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009), είχε τότε αγοράσει και τονΠανελλήνιο Όμιλο τον οποίο και εγκατάλειψε.. Ο ΑΝΤ1 βγήκε στον αέρα πρωτοχρονιά του 1989, αλλά σταδιακά όλες οι επιχειρηματικές δράσεις πέρασαν στα χέρια του γιου του Θοδωρή Κυριακού με έδρα το Λονδίνο. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑέχει στην κατοχή του τηλεοπτικά κανάλια στα Βαλκάνια όπου δραστηριοποιείται.

Χρήστος Καλογρίτσας

Ο 70χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας “Πρώτη” που  εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1986 και έκλεισε το 90. Η εφημερίδα έκλεισε βασικά, όπως θυμούνται οι παλαιοί, εξ αιτίας του χωρισμού τουΚΚΕ και της διαμάχης με τον νεοϋδρυθέντα ΣΥΝ. Στέλεχος του ΚΚΕ που είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Χαρίλαου Φλωράκη και παράλληλα διατηρούσε στενές σχέσεις με το “σύστημα Ανδρουλάκη”.  Ο Χρήστος Καλογρίτσας τη σημερνή εποχή, έχει πλέον στενές επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο νεότερος όλων ο  48χρονος Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εφοπλιστής και επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού, και της Ειρήνης Καρακατσάνη. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp . Κατατάσσεται  στην 65η θέση, της ναυτιλίας με βαρύ πορτοφόλιο και χαρτοφυλάκιο.Το 2014 ο Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε το 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκαςτης πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, είναι πόντιος επιχειρηματίας και πολιτικός, γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο. Το 1993, εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της μετοχικής εταιρίας «Ντονσκόι Ταμπάκ».  Σήμερα, η σύζυγος του Σαββίδη, Κυριακή Σαββίδη, αποτελεί πλέον και τυπικά, τη μεγαλομέτοχο της Donskoy Tabak, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Ρωσίας. Υπήρξε ενεργά μέλος του ποδοσφαίρου και έχει μεγάλη αγάπη για τονΠΑΟΚ. Επίσης λέγεται ότι έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης αν και η αίτησή του απορρίφθηκε,  είναι δημοσιογράφος, πολιτικός, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.). Από τις 8 Απριλίου 2016 είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος της Εθνικής Ενότητας, στο οποίο συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Φίλιππος Βρυώνης

Ο Φίλιππος Βρυώνης που διέθετε κατασκευαστική εταιρεία μπήκε δυναμικά και φέρεται αποφασισμένος να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Είναι ο ισχυρός άνδρας πίσω από το κανάλι Ε, ενώ κατείχε το ΕΧΤRΑ -3 και το ZOOM TV. Έχει τις εταιρείες Ατέρμων και Εμπορικό...

newpost.gr
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.