Υπάρχουν, όμως κι άλλα που βασανίζονται στο δρόμο. Παλεύουν με την πείνα, την εξαθλίωση κι ενίοτε με τους βασανισμούς ανθρώπων δίχως αισθήματα.

Ποιος θα τα νοιαστεί αυτά τα ζώα;

Υπάρχουν φιλόζωοι που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην προστασία αυτών των βασανισμένων πλασμάτων. Μπορεί να μην είναι γιατροί, αλλά είναι άνθρωποι με ευαισθησίες κι αγάπη. Κι αυτά, μερικές φορές, είναι πολύ πιο χρήσιμα από οποιαδήποτε γνώση.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και ο Wilson Martins Coutinho. Δεν είναι κτηνίατρος ή κάτι αντίστοιχο. Είναι απλά ένας σταυροφόρος αγάπης για τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα ζώα στην Αυστραλία.

Αυτός ο σπάνιος άνθρωπος, έχει βάλει σκοπό της ζωής τους να τριγυρίζει στους δρόμους βοηθώντας τα τραυματισμένα, υποσιτισμένα ή βασανισμένα ζώα. Είναι αφοσιωμένος στον ευγενή σκοπό του κι έχει μέχρι στιγμής βοηθήσει πολλά ταλαιπωρημένα πλάσματα.

Σίγουρα σε ανθρώπους σαν αυτόν θα άξιζε ένα μετάλλιο. Μα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όχι μόνο γι’αυτά που προσφέρουν αλλά και για το μάθημα ζωής που δίνει σε όλους εμάς. Πρέπει να παλεύουμε για τους αδύναμους αυτού του κόσμου. Πρέπει να θυμόμαστε την ανθρωπιά μας και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Ζώα ή άνθρωποι, δεν έχει σημασία. Η ανθρωπιά και η καλοσύνη μέσα μας, άλλωστε, δεν πρέπει να κάνουν τέτοιες διακρίσεις!

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.